of 59179 LinkedIn

Personalia 16-2017

Naar het burgemeestersambt van Tilburg hebben 28 personen gesolliciteerd, onder wie zes vrouwen. Twintig sollicitanten zijn (oud)burgemeester, (oud) wethouder of hebben een politieke functie. 

Leonie Dennenberg
Leonie Dennenberg

Leonie Dennenberg
Met ingang van 16 oktober wordt Leonie Dennenberg directeur van waterschap Vallei en Veluwe. Dennenberg was gemeentesecretaris van Ommen en lid van de tweehoofdige directie van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Binnen de Veiligheidsregio IJsselland is Dennenberg nu secretaris voor bevolkingszorg en lid van de veiligheidsdirectie. Hiervoor werkte zij in verschillende managementfuncties bij de gemeenten Enschede en Zwolle.

Ineke van Gent
Op Schiermonnikoog is Ineke van Gent (GroenLinks, 60) benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 26 september 2017. Op dit moment is zij Regiodirecteur NS Noordoost. Daarvoor was zij onder andere lid van de Tweede Kamer. Op dit moment is Dick Stellingwerf (CU) waarnemend burgemeester van Schiermonnikoog. Hij neemt waar voor Sjon Stellinga (PvdA), die in augustus 2015 ontslag nam om privéredenen.

Marga Vermue
In Sluis is Marga Vermue benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 6 oktober 2017. Vermue (55) is lid van het CDA. Zij is op dit moment burgemeester van Cranendonck. Vermue volgt in Sluis waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA) op, die in januari van dit jaar het roer tijdelijk overnam van Annemiek Jetten (PvdA). Zij is benoemd tot burgemeester van Vlaardingen.

Erna Hooghiemstra
Bij Werkplaatsen Sociaal Domein is Erna Hooghiemstra de nieuwe voorzitter. Ze volgt Theo Roes op. Hooghiemstra was hiervoor lector van het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving van Avans Hogeschool en werkte daarnaast aan de Universiteit van Tilburg. In de Werkplaatsen Sociaal Domein werken hogescholen, gemeenten en praktijkorganisaties samen om antwoord te bieden op vraagstukken in het brede sociale domein.

Dick Hamhuis
Bij het Waddenfonds is Dick Hamhuis met ingang van 1 juli benoemd tot secretaris- directeur. Met het Investeringskader Waddengebied zetten de waddenprovincies zich in voor investeringen met een grote impact op de duurzame ontwikkeling van ecologie en economie in het waddengebied. Hamhuis is vanaf 2013 werkzaam bij het Waddenfonds. Het afgelopen jaar nam hij de taken waar van directeur Bram van de Klundert die in maart 2016 vertrok.

Wybrand Boersma
In Vianen is Wybrand Boersma is benoemd tot waarnemend gemeentesecretaris. De benoeming geldt tot 1 januari 2018. Dan fuseert Vianen met de gemeenten Leerdam en Zederik. De tijdelijke benoeming is noodzakelijk vanwege het vertrek van gemeentesecretaris Wabe Wieringa naar Zaltbommel. Boersma was tot zijn benoeming directeur strategie, beleid en projecten in Vianen.

José van Egmond
Met ingang van 21 september is José van Egmond is benoemd tot burgemeester van Reimerswaal. Van Egmond (48) is lid van het CDA. Zij is sinds 2010 wethouder te Pijnacker-Nootdorp. Vanaf 1 mei 2016 is Piet Zoon (VVD) waarnemend burgemeester van Reimerswaal. Hij volgde Jan Huisman (CDA) op.

Inez Pijnenburg
Burgemeester Inez Pijnenburg-Adriaenssen (VVD, 68) treedt per 16 oktober af als burgemeester van Heerde. Pijnenburg is burgemeester van Heerde sinds mei 2008. Daarvoor was ze waarnemend burgemeester in Neder-Betuwe, wethouder in Arnhem, lid van het College van Bestuur van stadsregio Arnhem-Nijmegen en Statenlid in Gelderland.

Hans Rasch
In Voorschoten is Hans Rasch (lokale partij ONS Voorschoten) benoemd tot wethouder. Hij volgt Bianca Bremer op die benoemt tot wethouder van Leidschendam- Voorburg. Rasch was fractievoorzitter van ONS Voorschoten en ruim 3 jaar lid van de gemeenteraad. Daarnaast was hij consultant en interimmanager.

Harrie Siegersma
In Leeuwarden is Harrie Siegersma benoemd tot manager van de sector die belast is met evenementen en toezicht. Siegersma was gemeentesecretaris in Leeuwarderadeel. Wim Eppinga is tot 1 januari 2018 benoemd tot gemeentesecretaris ad interim. Op dat moment wordt Leeuwarderadeel heringedeeld.

Overleden
Op 100-jarige leeftijd is Hendrik Nicolaas Cornelis van Tuyll van Serooskerken overleden. Hij was onder meer burgemeester van Doesburg en Lochem en waarnemend burgemeester van Steenderen.

Oud-burgemeester Bert Janssen is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek. Janssen was burgemeester van Waspik, Echt en Landgraaf. Daarvoor was hij gemeentesecretaris van Geertruidenberg.

Op 90-jarige leeftijd is Paul Wagtmans overleden. Wagtmans was 12 jaar wethouder in Rucphen. Hij was van 1974 tot 1991 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant en van 1987 tot 1991 gedeputeerde. Later was hij nog waarnemend burgemeester in Chaam en Wouw.

Pieter Janssen
Met ingang van 17 augustus is Pieter Janssen de nieuwe secretaris-directeur van het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij volgt Paul van den Wijngaart op, die met pensioen gaat. Janssen heeft in diverse functies bij Rijkswaterstaat gewerkt. De afgelopen vijf jaar was hij directeur Scheepvaartverkeeren watermanagement.

Wouter Kolff
In Dordrecht wordt Wouter Kolff de nieuwe burgemeester van Dordrecht. De benoeming gaat in op 13 september 2017. Kolff (40) is lid van de VVD. Hij is sinds november 2012 burgemeester van Veenendaal. Op dit moment is Peter van der Velden (PvdA) waarnemend burgemeester van Dordrecht. Hij volgde Arno Brok (VVD) op, die commissaris van de koning in Friesland is geworden.

Jan van Ginkel
Bij de provincie Zuid-Holland is Jan van Ginkel benoemd tot concerndirecteur en loco-provinciesecretaris. Hij volgt Marjon Nooter op, die op 1 september met pensioen gaat. Van Ginkel was eerder gemeentesecretaris in Zaanstad, Schiedam en Molenwaard.

Burgemeesters vacature Losser
Het burgemeesterschap van Losser is vacant per 15 mei 2017. De gemeente heeft circa 22.400 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.247,27 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 27 september 2017. Zie voor alle informatie de Staatscourant van 6 september 2017 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Barometer: M/V
Het aandeel vrouwen in dienst van gemeenten stijgt al jaren. In 2016 bestond hun aandeel inmiddels uit 50 procent, terwijl dat in 2015 nog 48 procent was. Bron: Personeelsmonitor Gemeenten

Elbert Roest
In Bloemendaal is Elbert Roest benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 6 september 2017. Roest (62) is lid van D66. Hij is op dit moment burgemeester van Laren. Roest volgt Ruud Nederveen (VVD) op, die in januari 2015 aftrad. Op dit moment is Bernt Schneiders (PvdA) waarnemend burgemeester.

Margriet Veeger
In Lisse heeft de gemeenteraad Margriet Veeger per 1 augustus 2017 benoemd tot raadsgriffier. Zij volgt Marianne Verhoev op. Veeger was eerder raadsgriffier in stadsdeel Amsterdam-Noord en in Bergen (NH). Daarvoor was zij onder als voorlichter en bestuursadviseur werkzaam bij de Bestuursdienst Amsterdam.

Tineke Schokker
Met ingang van 12 oktober 2017 is Tineke Schokker- Strampel (CDA, 65) benoemd tot burgemeester van Vlieland. Schokker is op dit moment waarnemend burgemeester van Vlieland. Daarvoor was zij gedeputeerde in Fryslân. Eerder was Ella Schadd (PvdA) waarnemend burgemeester. Zij nam waar nadat Yorick de Haan opstapte.

Jan Nathan Rozendaal
Met ingang van 13 oktober is Jan Nathan Rozendaal benoemd tot burgemeester van Elburg. Rozendaal (40) is lid van de SGP. Hij is sinds 2014 wethouder in Papendrecht.

Nico van Mourik
Bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant is Nico van Mourik de nieuwe directeur. Van Mourik was hiervoor directeur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Nanning Mol
Met ingang van 11 mei is Nanning Mol benoemd tot wethouder in Voorschoten. Hij volgde Inge Nieuwenhuizen op. Mol (VVD) was werkzaam als hoofd verenigingszaken en internationaal bij de VVD.