of 59179 LinkedIn

Personalia 15-2017

In Oude IJsselstreek is Marco Looman benoemd tot griffier. Looman was al waarnemend raadsgriffier sinds 1 januari 2016. Hij volgt Jeroen van Urk op.

José van Egmond
José van Egmond

José van Egmond
De gemeenteraad van Reimerswaal heeft José van Egmond (CDA, 48) voorgedragen als burgemeester. Van Egmond is nu nog wethouder van Pijnacker-Nootdorp. Ze volgt Jan Huisman (CDA) op, die in mei vorig jaar met pensioen ging. Sinds zijn vertrek is VVD’er Piet Zoon daar waarnemend burgemeester.

Tineke Schokker
De gemeenteraad van Vlieland heeft Tineke Schokker (CDA, 64) aanbevolen als burgemeester. Schokker is sinds april 2015 al waarnemend burgemeester op Vlieland. Van 2007 tot 2015 was zij gedeputeerde van de provincie Fryslân. Eerder was Ella Schadd (PvdA) waarnemend burgemeester. Zij nam waar nadat Yorick de Haan opstapte na een privékwestie, die zorgde voor een vertrouwensbreuk met de gemeenteraad.

Elbert Roest
De gemeenteraad van Bloemendaal draagt Elbert Roest (D66, 62) voor als nieuwe burgemeester. Hij is nu burgemeester van Laren. Eerder was hij wethouder in Doesburg. Roest volgt in Bloemendaal Ruud Nederveen (VVD) op, die in januari 2015 aftrad. Op dit moment is Bernt Schneiders (PvdA) waarnemend burgemeester.

Marga Vermue
De gemeenteraad van Sluis draagt Marga Vermue (CDA, 55) voor als burgemeester. Vermue is sinds april 2012 burgemeester van Cranendonck. Daarvoor was zij tien jaar wethouder in Borsele. Vermue volgt in Sluis waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA) op die januari dit jaar het roer tijdelijk overnam van Annemiek Jetten (PvdA), die in januari burgemeester van Vlaardingen werd.

Agnes van Ardenne
Met ingang van 1 oktober 2017 is Agnes van Ardennevan der Hoeven (CDA, 67) benoemd tot waarnemend burgemeester van Westland. Sjaak van der Tak stopt per 1 oktober 2017 als burgemeester van Westland. Van Ardenne beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Ze was wethouder in Vlaardingen, lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en minister voor ontwikkelingssamenwerking.

Hans Romeyn
Burgemeester Hans Romeyn (CDA, 61) is met ingang van 15 juni 2017 herbenoemd tot burgemeester van Heiloo. Hij is burgemeester van Heiloo sinds 2005 en begint nu dus aan zijn derde termijn. Daarvoor was hij onder andere wethouder in Velsen.

Ineke van Gent
De gemeenteraad van Schiermonnikoog heeft besloten Ineke van Gent (GroenLinks, 60) aan te bevelen als nieuwe burgemeester. Van Gent was vanaf 2013 regiodirecteur bij de Nederlandse Spoorwegen Noordoost en was van 1998 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor Groen Links. Van Gent volgt Sjon Stellinga (PvdA) op die in augustus 2015 ontslag nam om privéredenen.

Dick Emmer
Wethouder Dick Emmer uit Zaanstad heeft per 1 september 2017 een nieuwe baan: hij begint dan in Hilversum als gemeentesecretaris. Hij is sinds juni 2014 wethouder in Zaanstad. Daarvoor was hij gemeentesecretaris in Velsen en werkte hij in diverse managementfuncties voor de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Barometer
Personele bezetting stijgt: meer ambtenaren
Voor het eerst sinds 2009 is er sprake van een stijging in de gemeentelijke bezetting. Eind 2016 waren 157.210 personen in dienst, een stijging van 0,8 procent ten opzichte van 2015, zo leert de Personeelsmonitor Gemeenten.

Gertjan Nijpels
De burgemeester van Opmeer, Gert- Jan Nijpels (VVD, 66) is herbenoemd. Het gaat om zijn derde termijn als burgemeester. Eerder was hij wethouder in Den Helder.

Bert Middel
Het algemeen bestuur van waterschap Noorderzijlvest draagt Bert Middel opnieuw voor als dijkgraaf. De ambtstermijn van Middel loopt per 31 december 2017 af. Hij stelt zich beschikbaar voor herbenoeming als dijkgraaf. Eerder was Middel burgemeester van Smallingerland.

Adriaan Hoogendoorn
Met ingang van 1 september 2017 is burgemeester Adriaan Hoogendoorn (ChristenUnie, 59) herbenoemd. Met deze herbenoeming begint burgemeester Hoogendoorn aan zijn tweede termijn van zes jaar in Oldebroek. Eerder was hij onder andere gemeentesecretaris van Twenterand en Waddinxveen.
Michiel van Willigen
In Zwolle is Michiel van Willigen (ChristenUnie) benoemd tot wethouder. Hij is de opvolger van Filip van As. Van Willigen werkte hiervoor als beleidsadviseur bij het waterschap Drents Overijsselse Delta. Van As legde zijn functie neer, naar eigen zeggen vanwege een gebrek aan politiek draagvlak voor zijn duurzaamheidsplannen voor Zwolle.

Jan Heijkoop
De raad van de gemeente Hendrik- Ido-Ambacht heeft burgemeester Jan Heijkoop (CDA) voorgedragen voor herbenoeming. Hij is sinds 1 februari 2012 burgemeester van Hendrik-Ido- Ambacht. Daarnaast nam hij van september 2014 tot de zomer van 2015 het burgemeesterschap van Alblasserdam waar. Eerder was hij waarnemend burgemeester van Oostflakkee en Cromstrijen. Daarvoor was hij voorzitter van de WLTO en LTO-Noord en daarvoor was hij een aantal jaar gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland.

Rinie van Tilburg
In Zundert is Rinie van Tilburg (CDA) tijdelijk benoemd tot wethouder. Tilburg vervangt tijdelijk wethouder Jan Aarts die met verlof is gegaan in verband met privéomstandigheden. Van Tilburg was al eerder wethouder en raadslid in Zundert.

Gijs van Heeswijk
In Uden is Gijs van Heeswijk benoemd tot wethouder. Hij volgt Thijs Vonk op, die die naar de Rabobank Uden- Veghel is vertrokken. Van Heeswijk was fractievoorzitter van Jong Uden.

Overleden:
Oud-wethouder Jan Lankreijer is op 68-jarige leeftijd overleden. Lankreijer was van 2002 tot 2004 wethouder financiën en ontwikkeling in Almere. Daarna was hij vier jaar lang algemeen directeur bij vakbond Abvakabo. De laatste jaren werkte hij voor verschillende organisaties als consultant.

Oud-dijkgraaf Gerrit Kok is overleden. Hij werd 72 jaar. Kok was in de periode 2000- 2002 de laatste dijkgraaf van voormalig Polderdistrict Betuwe en de eerste dijkgraaf van Waterschap Rivierenland van 2002 tot 2010.

Henk van de Boer
In Ooststellingwerf is Henk van de Boer (VVD) benoemd tot wethouder. Hij volgt Hans Welle op die in april afscheid nam als wethouder. Van de Boer was eerder gedeputeerde in Drenthe.

Jan de Groot
In Giessenlanden volgt Jan de Groot (VVD) partijgenoot Teus van Houwelingen op als wethouder. Van Houwelingen heeft in april zijn ontslag ingediend. De Groot was eerder in de periode 2010-2014 wethouder in Giessenlanden.

Jan van Belzen
In Barendrecht is burgemeester Jan van Belzen (SGP, 62) herbenoemd. Hij is per 1 juli begonnen aan zijn derde ambtstermijn. Van Belzen is sinds 1 juli 2005 burgemeester van Barendrecht.

Martijn Schroor
Met ingang van 1 juli is Martijn Schroor de nieuwe gemeentesecretaris van Bergen. Schroor is de opvolger van ad interim secretaris Marc Pothast. Schroor was al werkzaam in Bergen, onder andere als afdelingshoofd Beheer Openbare Ruimte en afdelingshoofd Ontwikkeling en Beheer. Tot 1 juli was hij programmamanager bij de organisatie die de dienstverlening Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo verzorgt.

Coen Derickx
Met ingang van 1 augustus 2017 is Coen Derickx benoemd tot gemeentesecretaris van Loon op Zand. Hij neemt momenteel al op ad interim-basis in deze functie waar. Derickx was eerder gemeentesecretaris in de gemeenten Vlist, Boskoop, Ooststellingerwerf en Oostflakkee en als senior adviseur verbonden aan BMC. Hij volgt Monique van Bavel op, die gemeentesecretaris in Moerdijk is geworden.

Erik Luchtenburg
Per 1 september start Erik Luchtenburg als gemeentesecretaris in IJsselstein en als algemeen directeur van UW Samenwerking, de ambtelijke organisatie van de gemeenten IJsselstein en Montfoort. Erik Luchtenburg volgt Joop Pol op die sinds 1 januari als interim directeur van UW Samenwerking aan het werk was. Sinds 2012 is Luchtenburg gemeentesecretaris in Leusden.

Cis Apeldoorn
In Zaanstad is Cis Apeldoorn benoemd tot gemeentesecretaris. Ze is nu nog stedelijk directeur in Amsterdam. Ze volgt per 25 september Guus van den Berg op, die sinds het vertrek van Jan van Ginkel eerder dit jaar, interim-gemeentesecretaris is.

Remco Boer
In Wijchen is Remco Boer benoemd tot gemeentesecretaris. Boer is nu nog directeur-bestuurder van Kenniscentrum Sport. Hij treedt op 11 september 2017 in dienst en volgt Wilfred Goedmakers op.

Boudewijn Marinussen
Met ingang van 1 september wordt Boudewijn Marinussen de nieuwe (interim) gemeentesecretaris van Giessenlanden. Hij volgt Marko Does op, die gemeentesecretaris in Strijen is geworden.