of 59250 LinkedIn

Personalia 14-2014

Tineke Kuipers-Meijering is benoemd tot raadsgriffier van Coevorden. Sinds 21 januari was zij actief als waarnemend griffier, als opvolger van Bert Kunnen, die met pensioen is gegaan.

Tineke Kuipers-Meijering
Tineke Kuipers-Meijering

BENOEMING

Bert Blase (PvdA, 55) wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van Vlaardingen. De huidige waarnemend burgemeester van Vlaardingen, Bas Eenhoorn, is per 1 augustus benoemd tot Nationaal Commissaris Digitale Overheid. Blase was (interim) gemeentesecretaris in Alblasserdam. Tevens was hij algemeen directeur Drechtsteden. Sinds 2009 is hij burgemeester van Alblasserdam. Daarnaast vervult hij sinds 2012 het waarnemend burgemeesterschap van Hardinxveld-Giessendam.

Jan Heijkoop is met ingang van 1 september 2014 benoemd tot waarnemend burgemeester van Alblasserdam. Heij-koop blijft tevens burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. De vacature in Alblasserdam is ontstaan vanwege de benoeming van burgemeester Blase tot waarnemend burgemeester van Vlaardingen. Heijkoop is sinds 1 februari 2012 burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarvoor was hij onder meer waarnemend burgemeester van Oostflakkee en Cromstrijen en gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland.

Johannes van Nieukerken is per 1 augustus benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van Tynaarlo. Hij was hiervoor directeur van de Kompanjie, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Veendam en Pekela, directeur in Sneek en leidinggevende bij de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle.

Bas Brekelmans (VVD, 47) is benoemd tot wethouder in Teylingen. Hij volgt Leo van der Zon op. Brekelmans is van oorsprong beroepsofficier bij de luchtmacht en was hiervoor wethouder in Lisse en Noordwijk.

Ruud Mulder is per 1 augustus 2014 interim-griffier in Waalre. Mulder volgt Rob Scholing op. Er is gekozen voor een interim-griffier zodat de nieuwe burgemeester, die naar verwachting eind 2014 benoemd wordt, een rol kan spelen in de sollicitatieprocedure. Mulder was eerder onder meer gemeentesecretaris in Medemblik.

De Regio Achterhoek, het samenwerkingsverband van de acht Achterhoekse gemeenten, heeft Niels Joosten aangewezen als nieuwe voorzitter. Joosten is sinds februari dit jaar burgemeester van Doetinchem.

Wethouder Rob Poel van Cuijk is benoemd tot bestuurslid en lid van de Raad van Commissarissen van het Werkvoorzieningschap (Wvs). Het Wvs is in 1970 door de gemeenten in de regio Noordoost-Brabant opgericht om de Wet sociale werkvoorziening uit te voeren.

Gilbert Isabella wordt de nieuwe Rijksvertegenwoordiger BES (Bonaire, Sint Eustatius en Saba). De benoeming gaat in op 1 september 2014. Isabella (53) is lid van PvdA. Hij was tot voor kort wethouder in Utrecht. Hij volgt W.J. Stolte op, die met ingang van 1 mei 2014 ontslag heeft genomen. Op dit moment is J.C. Woodley waarnemend Rijksvertegenwoordiger.

Sigge van der Veek is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN). Van der Veek is tevens wethouder van Schagen. Hij volgt Lia Franken op, voormalig wethouder van Hollands Kroon. Het dagelijks bestuur bestaat verder uit Jan Nagengast (Alkmaar), Theo Groot (Hollands Kroon) en Tjeerd Talsma, gedeputeerde provincie Noord-Holland.

Jan-Jaap de Haan is de nieuwe directeur van Cedris, de branchevereniging van de sociale werkvoorzieningsbedrijven. De Haan was eerder onder andere wethouder in Leiden en beleidsmedewerker bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De Haan volgt Marleen Damen op die wethouder in Leiden is geworden.

Erik Dannenberg gaat per 14 juli 2014 aan de slag als projectleider ‘Speciaal onderwijs in de transities’. Als projectleider gaat hij een plan uitwerken om de directe belangen van de leerlingen in het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs op een zorgvuldige wijze aandacht te geven in de diverse lopende transities. Dannenberg was van 2005 tot 2014 wethouder in Zwolle.

VOORDRACHT

De gemeenteraad van Teylingen heeft besloten om Carla Breuer (CDA, 43) voor te dragen als burgemeester. Breuer is sinds 2009 burgemeester van Werkendam. Daarvoor was ze zeven jaar wethouder in Nieuwegein. Voor die tijd was ze ruim elf jaar werkzaam in de gezondheidszorg.

BURGEMEESTERVACATURE

Het burgemeesterschap van Roermond is vacant per 1 februari 2012. De gemeente heeft circa 56.700 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 8.018,17 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 20 augustus 2014. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 11 juli 2014 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.