of 59250 LinkedIn

Personalia 08-2015

In Baarn start een nieuw college met vier wethouders. De wethouders zijn: Jan Baerends (CDA), André van Roshum (ChristenUnie/SGP), Theo Stroo (D66) en Erwin Jansma (VVD). Een maand geleden viel het vorige college. 

Kees Vonk
Kees Vonk

KEES VONK
Bij het Waterschap Rivierenland is Kees Vonk benoemd tot secretaris-directeur. Vonk volgt daarmee Eric Jongmans op, die deel blijft uitmaken van de directieraad.

MARCO VAN
DORST
De Eindhovense wethouder Marco van Dorst (D66) legt zijn functie neer per 1 mei 2015. Als aanleiding noemt de wethouder het kwijtraken van de balans tussen werk en privé.

MARJAN HAVEKES
In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is Marjan Havekes benoemd tot gemeentesecretaris. Havekes werkte sinds een jaar op tijdelijke basis in deze functie.

MARCEL DELHEZ
In Noord-Beveland is Marcel Delhez (VVD, 47) benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 11 mei 2015. Hij is voormalig wethouder van Uden.

PETER
ANTONIS
In Baarle-Nassau heeft wethouder Peter Antonis aangegeven te stoppen per 1 juli 2015. Hij bereikt dan de pensioengerechtigde leeftijd. Antonis is vijf jaar wethouder geweest.

HANS BREKELMANS
De gemeenteraad van Waalwijk heeft Hans Brekelmans (Lokaal Belang, 65) benoemd tot wethouder. Brekelmans volgt daarmee Henk Heuverling op die begin maart bekendmaakte om gezondheidsredenen te stoppen. Brekelmans werkte tot 2013 bij de gemeente Waalwijk.

TINEKE SCHOKKER
Op Vlieland is Tineke Schokker benoemd tot waarnemend burgemeester. Schokker (CDA, 62) was tot de benoe- ming gedeputeerde van Friesland. Op Vlieland was een nieuwe waarnemer nodig nadat Ella Schadd na twee jaar is gestopt als tijdelijk burgemeester. Vlieland was vorig jaar de zoektocht gestart naar een nieuwe burgemeester. Bij de 39 sollicitanten die daar op afkwamen, zat echter niet dé kandidaat. Daarop is in overleg met de cdk Jorritsma en het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten die procedure af te breken. Ook is afgesproken dat de gemeente Vlieland voorlopig een waarnemend burgemeester houdt.

STEVEN DE VREEZE
Met ingang van 1 april is Steven de Vreeze benoemd tot waarnemend burgemeester van Oude IJsselstreek. De Vreeze (PvdA, 63) was van oktober 2012 tot september 2013 waarnemend burgemeester van Lingewaard. Daarvoor was hij burgemeester van Tiel en Enkhuizen.

HANS VAN HUFFELEN
De nieuwe gemeentesecretaris van Neder-Betuwe is Hans van Huffelen. Van Huffelen was eerder gemeentesecretaris in onder meer de gemeenten Enkhuizen, Hendrik- Ido-Ambacht, Stadskanaal en ‘op’ Ameland. Hij begint op 1 mei 2015 met zijn werkzaamheden. Hij volgt interim- secretaris Mariet Nijhuis-Quanjel op die sinds februari 2012 leiding geeft aan de ambtelijke organisatie

PAUL VAN KALMTHOUT
Per 1 juli 2015 treedt Paul van Kalmthout terug als algemeen directeur/secretaris van de provincie Gelderland. Van Kalmthout blijft wel in dienst van de provincie Gelderland als algemeen adviseur. Hij zal de komende twee jaar zijn ervaring en netwerk blijven inzetten voor de provincie Gelderland.

REIN MUNNIKSMA
Na het vertrek van burgemeester Eduard van Zuijlen is Rein Munniksma (PvdA, 64) benoemd tot waarnemend burgemeester in Menterwolde. Munniksma was in het verleden burgemeester van de oude gemeente Anloo en de eerste burgervader van Aa en Hunze. In 2007 werd hij namens de PvdA gedeputeerde in Drenthe.

ERIK
GERRITSEN Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt per 1 juni 2015 Erik Gerritsen secretaris-generaal. Gerritsen is momenteel bestuursvoorzitter van Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Eerder was hij gemeentesecretaris van Amsterdam. Daarvoor was hij 10 jaar werkzaam bij de Rijksoverheid, onder meer als directeur Financieel-Economische Zaken en plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en plaatsvervangend directeur Financieel- Economische Zaken bij het ministerie van Financiën.

DESIRÉE
CURFS
Per 1 juni is Desirée Curfs benoemd tot directeur van het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS. Curfs was van 2007 tot 2015 directeurbestuurder bij Patijnenburg, het participatiebedrijf in de gemeente Westland. De drie sociale diensten en de drie werkleerbedrijven van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vormen samen Stroomopwaarts.

ELFRIEDE
BOER
Bij het samenwerkingsverband Werkzaak Rivierenland is Elfriede Boer aangesteld als directeur. Negen gemeenten werken hier samen om onder andere de Participatiewet uit te voeren. Collin Stolwijk, wethouder in Culemborg, en Kees Zondag, wethouder in Zaltbommel, vormen samen met Corry van Rhee-Oud Ammerveld, wethouder in Tiel, het bestuur.

JOHAN BAKENS
In Nederweert is Johan Bakens benoemd tot gemeentesecretaris. Bakens is momenteel gemeentesecretaris van Bergen in Noord Limburg. Hij volgt Diana Noppers op, die gemeentesecretaris in Leudal is geworden.

TON ROMBOUTS

Per 1 april 2014 is Ton Rombouts, burgemeester van Den Bosch, de nieuwe voorzitter van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). Hij volgt Frank Houben op.

Burgemeestersvacatures:
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
Het burgemeesterschap van Krimpen aan den IJssel is vacant per 1 oktober 2010. De gemeente heeft circa 28.800 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 7.457,79 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 11 mei 2015. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 20 april 2015 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

DOESBURG
Het burgemeesterschap van Doesburg is vacant per 27 december 2014. De gemeente heeft circa 11.400 inwoners. De bezoldiging bedraagt € 6.323,09 bruto per maand. U kunt solliciteren op deze burgemeestersvacature tot 21 mei 2015. Zie voor alle relevante informatie de Staatscourant van 23 april 2015 op www.overheid.nl/overheidsinformatie, officiële bekendmakingen, Staatscourant.

Overleden
Oud-burgemeester Jan Aantjes is op 94-jarige leeftijd overleden. Aantjes was burgemeester van Bussum van 1975 tot 1985. Voordat hij in Bussum benoemd werd was hij burgemeester van Oud-Beijerland en Brakel.

Oud-burgemeester Henriëtte Flugi van Aspermont-d’Hangest barones d’Yvoy van Mijdrecht is op 83-jarige leeftijd overlden. Ze werd in 1968 benoemd tot burgemeester van Rozendaal.

Janus Oomen, oud-wethouder van Prinsenbeek, Breda en Drimmelen, is op 74-jarige leeftijd overleden. Eind vorig jaar bleek dat hij zijn werkzaamheden als wethouder moest neerleggen omdat hij ziek was.

Kandidaten burgemeester:
Commissaris van de koning in Flevoland Leen Verbeek maakt bekend dat dertien mensen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van de gemeente Almere. Van de dertien kandidaten zijn er negen mannen en vier vrouwen.

Naar de vacature burgemeester van Maastricht hebben 17 kandidaten gesolliciteerd, onder wie twee vrouwen. Vier kandidaten zijn lid van het CDA, vier van de VVD, drie van de PvdA, één sollicitant is lid van D66 en één kandidaat is lid van een lokale partij. Vier kandidaten zijn geen lid van een politieke partij.

Commissaris van de koning Ank Bijleveld- Schouten ontving 23 sollicitaties voor de burgemeesterspost in Staphorst. Onder de sollicitanten bevinden zich 3 vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 33 en 63 jaar. De burgemeestersvacature in Staphorst ontstaat 1 september 2015 door het vertrek van burgemeester Joop Alssema.

Voor de burgemeestersvacature in Enschede hebben zich 23 sollicitanten gemeld, onder wie vijf vrouwen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 42 en 62 jaar. De burgemeestersvacature in Enschede is ontstaan door het vertrek van burgemeester Peter den Oudsten naar Groningen. Op dit moment is Fred de Graaf waarnemend burgemeester.