of 62688 LinkedIn

Personalia 02-2018

Per 1 januari 2018 is A.E. Harteveld staatsraad in buitengewone dienst in de Afdeling advisering van de Raad van State. P.J. Wattel is staatsraad in buitengewone dienst in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Cia Kroon
Cia Kroon

Cia Kroon
In Losser is Cia Kroon benoemd tot burgemeester. De benoeming gaat in op 7 februari 2018. Kroon (VVD, 56) is eerder wethouder geweest in Lisse. Daarvoor was ze onder andere werkzaam bij de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze volgt Michael Sijbom (CDA) op, die een functie als manager bij de NAM heeft aanvaard. Jean Paul Gebben (VVD) is op dit moment waarnemend burgemeester.

Paul Verhoeven
In Heeze-Leende is Paul Verhoeven herbenoemd tot burgemeester. Verhoeven (VVD) werd in januari 2006 benoemd tot burgemeester. Hij was van 2001 tot 2005 burgemeester van Ameland. Eerder was hij wethouder in Sint Anthonis en raadslid in Wanroij.

Mirjam Salet
Burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard gaat rond de zomer met pensioen. Salet (PvdA) is sinds 30 november 2015 burgemeester van gemeente Nissewaard. Salet was waarnemend burgemeester sinds de start van de gemeente op 1 januari 2015 en is de eerste burgemeester van Nissewaard. Eerder was zij onder meer burgemeester van Spijkenisse, Hoogezand- Sappemeer en ’s-Gravendeel en wethouder in Gorinchem.

Hayo Apotheker
De nieuwe gemeente Waadhoeke begint op 1 januari met Hayo Apotheker als waarnemend burgemeester. Tot 1 januari is Apotheker (D66, 67) nog burgemeester van Súdwest- Fryslân. Eerder was hij burgemeester van Muntendam, Leeuwarden en Steenwijk en minister van Landbouw. De nieuwe gemeente Waadhoeke is ontstaan uit de gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menaldumadeel en een deel van de gemeente Littenseradeel.

Leendert Klaassen
In Westerwolde is Leendert Klaassen benoemd tot waarnemend burgemeester. De gemeente Westerwolde is op 1 januari 2018 ontstaan door de samenvoeging van Bellingwedde en Vlagtwedde. Klaassen (CDA) was eerder burgemeester van Midwolda en Zuidhorn en griffier van de Eerste Kamer.

Daniël van der Weerd
De Hattemse gemeentesecretaris Daniël ven der Weerd heeft zijn vertrek aangekondigd. Per 1 maart gaat hij aan het werk als gemeentesecretaris in Dronten. Hij volgt Daan van der Spek op, die sinds maart 2017 de functie interim vervulde. Van der Weerd werkte eerder als adjunct- directeur in Olst-Wijhe en als strategisch beleidsadviseur in Zwolle.

Monique van Bavel
Met ingang van 1 maart 2018 is Monique van Bavel benoemd tot gemeentesecretaris van Moerdijk. Van Bavel is vanaf januari 2011 gemeentesecretaris in Loon op Zand. Voor 2011 was zij deelgemeentesecretaris in de deelgemeente Rotterdam Noord en directeur van de sector bestuursdienst in Tiel.

Bert Jansen
Gemeentesecretaris Bert Jansen van Gemert-Bakel stopt per 1 mei 2018. Jansen gaat dan met vervroegd pensioen. Op die datum is Jansen ruim 11,5 jaar gemeentesecretaris in Gemert-Bakel. Hij was in 2006 de opvolger van Ruud Severijns, die toen burgemeester werd in Oirschot.

Walther Kok
De gemeenteraad van Oudewater heeft Walther Kok benoemd tot wethouder. Hij volgt Sietze Ypma op. Kok was eerder onder andere waarnemend gemeentesecretaris van Utrecht, interim-directeur gemeentelijke bibliotheek Utrecht en directeur Bestuurlijke Betrekkingen en Informatievoorziening in Amsterdam.

Rita van Breugel
In Sliedrecht is Rita van Breugel benoemd tot gemeentesecretaris ad interim. Van Breugel was al eerder interim- gemeentesecretaris van Sliedrecht. Ze neemt de taken over van loco-secretaris Bram van den Boogaart die de functie van gemeentesecretaris tijdelijk heeft waargenomen na het vertrek van Marty Horeman in augustus 2017.

Nicolien van Vroonhoven
In Hilversum heeft wethouder Nicolien van Vroonhoven (CDA) haar functie neergelegd. Zij gaat met haar gezin de komende drie jaar wonen in Melbourne, Australië. Hierdoor is ze niet beschikbaar voor een politieke functie.


Hans Peet
Bij de nieuwe gemeente Altena is Hans Peet benoemd tot beoogd griffier. Peet is sinds 2011 griffier van Deventer. Altena is de naam van de nieuwe gemeente, die op 1 januari 2019 zal ontstaan uit de fusie van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Anne Lize van der Stoel
Met ingang van 17 januari 2018 is Anne Lize van der Stoel (VVD, 62) benoemd tot waarnemend burgemeester van Landsmeer. Burgemeester Astrid Nienhuis wordt per die datum burgemeester van Heemstede. Van der Stoel is sinds 2008 eigenaar van DenkWerk en adviseur public affairs, beleid en strategie. Zij was eerder waarnemend burgemeester Teylingen en daarvoor onder meer voorzitter en dagelijks bestuurder van Stadsdeel Amsterdam- Centrum, lid van de Tweede Kamer en lid van de gemeenteraad Amsterdam.

Ron Jeltema
Op 8 januari 2018 is Ron Jeltema begonnen als interim-gemeentesecretaris in Lansingerland. Jeltema, eigenaar van een organisatieadviesbureau, was eerder interimsecretaris in Heemskerk, Oude IJsselstreek en Heeze-Leende. Hij neemt in Lansingerland tijdelijk de taken over van Ad Eijkenaar.

Inge Smits
In Boxtel is Inge Smits per 1 januari 2018 benoemd tot raadsgriffier. Smits is al werkzaam bij de griffie van de gemeente Boxtel als raadsadviseur. Sinds februari 2016 neemt zij al waar als raadsgriffier.

Anka Visser
In Werkendam is Anka Visser benoemd tot griffier tot de fusiedatum van 1 januari 2019, wanneer Werkendam opgaat in de nieuwe gemeente Altena. Visser is sinds 2004 (plaatsvervangend) griffier geweest in diverse gemeenten, waaronder Bergambacht en Sint-Oedenrode. Sinds 2016 is zij ook als raadsadviseur werkzaam voor de fusiegemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Visser volgt Iede Bakker op.

Judith Duveen
In Amsterdam wordt Judith Duveen directeur Werk in het cluster Sociaal. Duveen begon in 2015 in Amsterdam als manager concerncontrol en plaatsvervangend concerncontroller. Sinds het vertrek van Marike Bonhof is ze waarnemend concerncontroller. Voor 2015 had ze een afwisselende loopbaan bij verschillende ministeries, waaronder vijf jaar bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Susan Lammers
Met ingang van 1 januari 2018 is Susan Lammers algemeen directeur bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Lammers was de afgelopen drie jaar al directeur Kennis en Advies bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Eerder werkte zij onder andere als directeur bij de Belastingdienst, bij de Hogeschool Utrecht en bij Fortis. Ze volgt Cees van ‘t Veen op, die per 1 januari Interimmanager Managementpool OCW wordt.

Dagmar Oudshoorn
Burgemeester Dagmar Oudshoorn- Tinga vertrekt per 1 maart 2018 als burgemeester van Uithoorn. Zij wordt hoofd Operatiën van de Eenheid Amsterdam van de politie. De partijloze Oudshoorn (tot 2013 was zij lid van de PvdA) is sinds 2010 burgemeester, daarvoor was zij voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord en wethouder in diezelfde deelgemeente.

Overleden:
Jonkheer Herman Quarles van Ufford is op 88 jarige leeftijd overleden. Hij was tussen 1963 en 1984 burgemeester van achtereenvolgens Reeuwijk, Heemstede en Amstelveen. Daarna was Quarles van Ufford (VVD) hij directeur van het kabinet van de koningin. Oud-burgemeester Lauw Schneider is op 91-jarige leeftijd overleden. Schneider (KVP/CDA) werd in 1976 burgemeester van de toenmalige gemeente Roosendaal en Nispen. Die functie zou hij tot zijn vervroegde pensionering in februari 1990 vervullen.

Barometer:

Aandeel wethouders naar politieke partij:
CDA 22 %

ChristenUnie 5 %

D66 10 %

GroenLinks 4 %

Lokale partijen 29 %

PvdA 9 %

SGP 3 %

SP 3 %

VVD 14 %


Bron: Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)