of 61441 LinkedIn

Opinie

 • Mensen willen helpen

  Groningse moeders die maxi-cosi’s, kinderwagens en kinderkleding inzamelen. Een Amsterdamse yogaclub die draagdoeken verzamelt omdat dat het vluchten met kinderen wat makkelijker maakt. Gelukkig is een groot hart voor ontheemden niet uitsluitend voorbehouden aan onze oosterburen.

 • Doe ff lekker normaal, joh!

  Wat is het stil in Nederland!

  En dan vooral bij de overheid. Terwijl nu juist daar toch de dynamiek van de blijde verwachting dominant zou moeten zijn. Met alle avontuurlijke spanning die hoort bij het in opgewonden onzekerheid wachten op het komende nieuwe leven. Want dat er bij de overheid nieuw leven op komst is, daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan. Op 22 september 2015 neemt de Eerste Kamer immers de ‘Wet normalisering rechtspositie ambtenaren’ aan. Dat gaan ze gewoon doen, daar in die Senaat. En daarmee beleeft de overheid de lang zo reikhalzend verwachte geboorte van ‘het nieuwe ambtenarenrecht’. 

 • Polderen tot een kameel

  Een kameel is een paard ontworpen door een commissie, zo luidt het gezegde. Iedereen heeft het zijne er aan toe kunnen voegen, maar het uiteindelijk resultaat kan wel van alles, maar heeft meer verschillen dan overeenkomsten met een paard.

 • Welk dilemma wilt u hebben?

  Overheidsorganisaties zijn bezig met een transformatie. Van op uitvoering gerichte beheersorganisaties worden ze pluriforme netwerkorganisaties met een diversiteit aan rollen. Soms regisseur, facilitator, verbinder, sponsor, maar ook nog in veel gevallen uitvoerder.

 • Verrijkt doorwerken

  Demotie staat voor degradatie, mislukking, vergane glorie. Opper je dit als de oplossing voor het ‘ouderenprobleem’ bij de overheid, dan zeg je dat leeftijd en functioneren met elkaar te maken hebben. Dat is stigmatiserend en vooral onterecht.

 • Denkkracht organiseren

  Het Clay Mathematics Institute in Cambridge, Massachusetts heeft in het jaar 2000 een prijs van een miljoen dollar uitgeloofd voor de oplossing van elk van zeven grote, wiskundige problemen. Het doel van het uitloven van de prijs was om de wiskundigen van de hele wereld uit te dagen om deze problemen op te lossen. 

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!