of 63908 LinkedIn

Opinie

 • Weg met gelukzoekende ambtenaren

  Gemeenten verjongen. De grote instroom is ergens tussen 20 tot 35 jaar. Een op de drie hiervan heeft het binnen vijf jaar wel gezien bij de overheid. Uit een enquête onder hen blijkt het vooral om geen carrièremogelijkheid te draaien. Van alles wordt uit de kast gehaald om het ‘leuker’ te maken zonder te beseffen wat jongeren beweegt om binnen een paar jaar op te stappen.

 • Gewoon doorlussen

  Door landelijke maatregelen werkt een groot deel van de bevolking nu al meer dan een jaar thuis. En op die zolderkamertjes en in die logeerkamers en keukens ergeren ze zich groen en geel aan geluidsoverlast door wegwerkzaamheden of klussende buren, aan losliggende stoeptegels en het vuilnis dat te laat wordt opgehaald. En wat doen burgers die overlast of slecht onderhoud ervaren?

 • Duurzaam rendement

  Een groep Amsterdamse ambtenaren zette het ABP onlangs in een schrijven onder druk om sneller uit fossiele brandstoffen te stappen. Het ABP heeft duurzame ambities gesteld, maar de Amsterdammers willen daarin meer snelheid zien. De reacties op dergelijke oproepen lijken cynische reflexen.

 • Tijd voor een omslag

  De kindertoeslagenaffaire laat me niet onberoerd. Niet als mens. Zeker niet als ambtenaar. Want ik ben trots op mijn werk als ambtenaar. Trots dat ik tijdens mijn ambtelijke carrière mag werken voor dat mooie, maar oh zo gevoelige, systeem van de (lokale) representatieve democratie.