of 64621 LinkedIn

Zuidplas onderzoekt seks op het stadhuis

In de gemeente Zuidplas is ophef ontstaan, nadat op verschillende websites en op social media videobeelden werden getoond en gedeeld van twee koppels die op verschillende verdiepingen in het gemeentehuis voor het raam seks lijken te hebben. Later worden twee handhavers die naar buiten stappen met gejuich ontvangen. De gemeente heeft een onderzoek ingesteld en twee handhavers die afgelopen zondagavond dienst hadden voor die periode geschorst.

In de gemeente Zuidplas is ophef ontstaan, nadat op verschillende websites en op social media videobeelden werden getoond en gedeeld van twee koppels die op verschillende verdiepingen in het gemeentehuis voor het raam seks lijken te hebben. Later worden twee handhavers die naar buiten stappen met gejuich ontvangen. De gemeente doet onderzoek naar onder meer de echtheid van de beelden. Tijdens die tijd zijn twee handhavers die afgelopen zondagavond dienst hadden geschorst.

‘Als ambtenaren, dan meteen ontslaan’
‘Het is triest wat hier gebeurt. Onvoorstelbaar. De gemeente is in diskrediet gebracht’, reageert Cock van der Spek, fractievoorzitter van ChristenUnie/SGP op de gebeurtenissen op het stadhuis. ‘Dit wordt landelijk uitgemeten en daardoor is het aanzien van de gemeente geschaad, vindt hij. ‘Alles gebeurt open en bloot. Het gemeentehuis heeft veel glas. Dat is goed voor transparantie, maar niet voor dit soort dingen.’ Van der Spek benadrukt dat het onderzoek nog loopt en het dus nog niet zeker is of het inderdaad om boa’s gaat. ‘Maar mocht dat zo zijn, dan mogen ze die wat mij betreft meteen ontslaan, ook als het om andere ambtenaren gaat.’

Gezag moet worden terugverdiend
En als het inderdaad om boa’s gaan, dan zijn ze hun gezag kwijt, bevestigt de fractievoorzitter. En ook de andere handhavers zullen er op worden aangesproken. ‘We moeten bekijken hoe handhavers in onze gemeente hun gezag kunnen terugverdienen.’ Van der Spek vindt het goed dat de handhavers die de bewuste avond dienst hadden gedurende het onderzoek zijn geschorst. ‘De locoburgemeester heeft het goed opgepakt. Hij krijgt van mij alle lof. Eerst het onderzoek doen en een voorlopig schorsing en daarna gepaste maatregelen.’

Onderste steen boven
Locoburgemeester Jan Verbeek had net de taken van burgemeester Han Weber overgenomen, toen hij zondagavond laat werd gebeld door de gemeentesecretaris. Geschrokken en geschokt laste hij direct een intern en extern onderzoek in naar de beelden en de gebeurtenissen in het gemeentehuis. Met de twee dienstdoende handhavers die herkenbaar op de beelden staan als zij naar buiten toe lopen is gesproken, waarna ze zijn geschorst. ‘We nemen dit buitengewoon serieus. Dit kan en mag echt niet’, aldus Verbeek tegen het AD. ‘Ik heb er geen woorden voor. Het is ontoelaatbaar. De onderste steen moet boven komen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door drs. E. Nabled op
Heb ooit eens een gemeentelijk directeur van SGP-huize mee gemaakt die bij de burgemeester op het matje was geroepen omdat hij zijn - overigens fraai gevormde - secretaresse bij haar borsten had gepakt. Zijn antwoord: 'de Heere had hem een ogenblik verlaten'. Tsja..
Door Eric de Kluis (Hoofdredacteur) op
Dames en heren, kunnen we de discussie op enig niveau houden? Dank u.
Door Rex Rotary (Coördinator) op
In het huidige corona-regime liggen de grenzen tussen werk en privé toch wat anders dan normaal. Dat blijkt hier toch maar weer. Ik zou de opnames gebruiken voor een promotiefilm van de gemeente Zuidplas met als slogan: "Ambtenaren voelen zich thuis op het gemeentehuis!"
Door ben (jurist) op
Enerzijds begrijp ik Karin, maar om in een openbaar gebouw te gaan seksen en het risico lopen om je collega's daarmee te confronteren vind ik toch ook wel erg onprofessioneel.
Door Karin (beleidsmedewerker) op
Zolang er geen strafbare feiten zijn gepleegd, er geen sprake is van seksuele intimidatie, ongewenste intimiteiten of misbruik van machtspositie, lijkt mij ontslag een te hoge straf. Een berisping zou beter zijn. Dat waren ook de argumenten toen een wethouder van de gemeente Nijmegen mocht aanblijven.
Door Frank (jurist) op
@Knuddebrod
Volgens mij werd hij zelfs gepromoveerd naar de functie van burgemeester. Wat een oneerlijke wereld is het toch.
Door Jan op
Wat een preutse gemeente. Je mag ook niks meer.
Door Mark op
Was het altijd maar zo spannend op het kantoor
Door Knuddebrod op
@Ben: Eens dat dit een reden voor ontslag zou moeten zijn maar in Nijmegen kwam een wethouder er ooit mee weg.
Door Hans op
Ben, meestal wel; ik maak in dit geval een uitzondering..

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers