Advertentie
carrière / Nieuws

Woningcorporatie wil van 'drinkende directeur' af

Woningcorporatie Laurentius uit Breda wil van directeur André Heintjes. Hij werd al verdacht van niet integer gedrag, nu worden er ook vraagtekens geplaatst bij zijn declaraties en drinken tijdens werk.

21 juni 2013

De Bredase woningcorporatie Laurentius wil definitief af van directeur André Heintjes omdat hij zich volgens onderzoek onder meer schuldig heeft gemaakt aan onterechte declaraties en alcoholgebruik tijdens werk. In een uitspraak stelt de kantonrechter in Breda vast dat er regelmatig bier werd gedronken tijdens maaltijden onder werktijd en dat hij in strijd met gedragsregels vaak lunches en diners declareerde en een kostbaar medisch onderzoek in Duitsland op kosten van Laurentius heeft ondergaan.

Dubbele ontslagvergoeding

Laurentius wil vanwege de uitkomst van het integriteitsonderzoek geen ontslagvergoeding betalen aan de directeur. Heintjes eist een dubbele ontslagvergoeding omdat hij ten onrechte werd geschorst, de verwijten ontkent, omdat hij negatief is afgeschilderd en arbeidsongeschikt is geraakt.
 
75 duizend euro 

De rechter stelt een ontslagvergoeding voor van 75.000 euro. Hij meent dat het arbeidsconflict is te wijten aan de directeur zelf. Een vergoeding is echter op zijn plaats omdat de directeur in eerste instantie ten onrechte is geschorst, het integriteitsonderzoek lang heeft geduurd en hij arbeidsongeschikt is geraakt.


Voor miljoenen benadeeld
Het integriteitsonderzoek bij Laurentius wordt uitgevoerd naar aanleiding van de aanhouding van algemeen-directeur Walter V., ruim een jaar geleden. Hij wordt verdacht van oplichting van de corporatie. Het vermoeden bestaat dat Laurentius voor miljoenen is benadeeld. De twee andere directeuren, André Heintjes en Joop Peijen, worden niet verdacht maar zitten wel thuis.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Walter V, Joop P., André H.: 3 directeuren van 1 woningcorporatie die zich in 1 jaar tijds allen hebben misdragen en waar men nu vanaf wil.



ik zou zeggen: Ontsla gelijk het hele bestuur / Raad van Commissarissen / Raad van Toezicht of welke fraaie andere titel men er aan gegeven heeft.

Wat een incompetentie zooi is het daar in Breda.

Zelden vertoond !
Advertentie