of 64740 LinkedIn

‘Wij doen het in Raalte anders’

Koning Willem-Alexander kwam afgelopen december niet voor niets op bezoek in Raalte, zegt burgemeester Martijn Dadema. De koning wist al wat heel Nederland sinds vandaag weet: Raalte ‘doet het anders'. De Overijsselse gemeente werd door Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheid van het land. Burgemeester Dadema (GroenLinks) werd trouwens uitgeroepen tot ‘s lands op een na beste bestuurder.

Koning Willem-Alexander kwam afgelopen december niet voor niets op bezoek in Raalte, zegt burgemeester Martijn Dadema. De koning wist al wat heel Nederland sinds vandaag weet: Raalte ‘doet het anders’. De Overijsselse gemeente werd door Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot de best bestuurde decentrale overheid van het land. Burgemeester Dadema (GroenLinks) werd trouwens uitgeroepen tot ‘s lands op een na beste bestuurder. Het is niet voor niets dat De Stentor in een verslag van de prijsuitreiking in Oss over Raalte schreef als de gemeente van burgemeester Martijn Dadema.

Eigentijds

Burgemeester Dadema (44) wordt in de aanbevelingen door zijn vakgenoten in den lande geprezen om zijn betrokkenheid en stemmers zeggen dat hij voor iedere inwoner klaarstaat. Hij wordt geroemd om zijn communicatieve vaardigheden. Van de gemeente Raalte wordt gezegd dat ze ‘op een open en eigentijdse manier haar inwoners bij allerlei aangelegenheden in de gemeente betrekt.’ De Overijsselse gemeente is volgens velen een vernieuwende gemeente die op het gebied van inwonersparticipatie een voorbeeld voor andere gemeenten is. Raalte (37.500 inwoners) en Dadema zijn kennelijk twee handen op een buik.

 

Hulpvaardig

‘De beste is een momentopname’, zegt burgemeester Dadema. ‘Maar waar ik echt heel blij van word is dat de jury zegt dat wij op een vernieuwende manier samen met de inwoners onze gemeenschap vorm proberen te geven. Dat doen we op een bijzondere manier, en dat valt op.’ En wat merkt de Raaltenaar daarvan? Dadema: ‘Als jij een initiatief hebt om iets aan je gemeenschap bij te dragen, dan vind je een heel luisterend en hulpvaardig oor bij de gemeente. En als wij iets willen, dan zullen wij als gemeente altijd proberen om jouw mening te horen en jou daarbij op allerlei creatieve manieren te betrekken. We waarderen wat de inwoners te zeggen hebben. We waarderen eigen initiatief én we waarderen je mening als wij zelf aan de slag willen.’

In Binnenlands Bestuur nummer 2 van volgende week een groot interview met burgemeester Dadema van Raalte.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers