of 64621 LinkedIn

Wethouder weg om niet melden geweigerd envelopje

Wethouder Jos de Graaf van Boxmeer werd gechanteerd door een zakelijke relatie om een enveloppe met geld dat hij pas na een paar dagen weigerde. Hij stapt nu op.
9 reacties

Jos de Graaf is zondag opgestapt als wethouder van Boxmeer omdat hij een gift tijdens onderhandelingen over het Catharinaklooster niet heeft gemeld.

Niet zorgvuldig

De Graaf, die ging over Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, laat in een verklaring weten: ,,Tijdens een onderhandeling is mij een gift aangeboden. Ik heb deze niet geaccepteerd en er is niets onoorbaars gebeurd. Ik heb echter verzuimd dit voorval te melden aan de burgemeester en het college. Met het niet melden van het voorval ben ik onvoldoende zorgvuldig geweest."


Chantage
Volgens lokale media was de gift een enveloppe met een onbekende hoeveelheid geld, aangeboden door een zakelijke betrokkene. De zaak zou nu aan het licht zijn gekomen omdat, hoewel de wethouder de enveloppe een aantal dagen later teruggaf, hij toch werd gechanteerd. Aangenomen wordt dat de chanteur de aanbieder van de enveloppe was. Burgemeester Karel van Soest en wethouders Willy Hendriks en Erik Ronnes laten weten de beslissing van De Graaf te respecteren.


Koper afgehaakt

De gemeente was in onderhandeling met een gegadigde over de verkoop van het klooster. De koper wilde er een Chinese kunstgalerij met expositieruimte in beginnen. Er zijn diverse contracten aangeboden maar er werd nooit getekend. De koper is afgehaakt. Boxmeer onderzoekt de juridische implicaties maar wil nog niet vooruitlopen op een eventuele aangifte wegens poging tot omkoping.


Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Een andere Jos op
Nee toch,....... plaatst nu echt zelfs Binnenlands Bestuur het twijfelachtig handelen van een WETHOUDER onder de tab "Ambtenaar en Carrière"?
Voortaan graag onder "Bestuur en Organisatie" bij de rest van de niet integere bestuurders! Een wethouder is en blijft geen ambtenaar maar een volksvertegenwoordiger.
Door raponsje (juridisch adviseur) op
Jos de Graaf houdt zich niet aan zijn woord. Een man een man een woord een woord gaat voor hem niet op. In de tussenliggende tijd zal er best wat met het 'envelopje' aan de hand zijn geweest. waarschijnlijk heeft hij eerst zijn wachtgeldregeling nagerekend en toen maar bedacht dat hij het zo moest doen: receptie, lovende woorden etc etc. Hansa gaat mislukken en hij gaat pret maken met overheidsgeld.
Door bert op
Envelopje terug, geldbedrag eruit. Gewoon stom om dit zo ie zo aan te nemen. We geloven Josje natuurlijk op zijn blauwe ogen. Josje bedankt. Josje bedankt. Wanneer is de afscheidsreceptie?
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
En dan moet de burger nog vertrouwen hebben in graaiende en sjoemelende bestuurders ?
Door p op
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald...

Ben wel nieuwsgierig naar het (strafrechtelijke) staartje
Door Adelaide op
In het artikel staat dat deze wethouder de enveloppe een aantal dagen later terug gaf.
Uit lokale media blijkt echter dat het bijna een half jaar later was.
Door Lex op
Heeft het niet ook iets met Lex Hansa te maken? Had hij ook van die envelopjes?
Door Ruud op
Hij heeft alleen de enveloppe teruggegeven...........
Door Johannes (adviseur) op
Uit het artikel blijkt dat de ex-wethouder de enveloppe wel heeft geaccepteerd maar deze pas na enkele dagen geretourneerd. Hij probeert nu net te doen alsof hij de enveloppe nooit heeft aangenomen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers