of 63908 LinkedIn

Werkplezier hoog bij waterschappen

Dat blijk uit medewerkersonderzoek bij elf waterschappen, de Unie van Waterschappen en Het Waterschapshuis. Die score van 7,4 is dezelfde als bij de vorige peiling, twee jaar geleden.

Geen tevredener werknemers in de publieke sector dan bij het waterschap. Het werkplezier scoort er gemiddeld 7,4. Dat is hoger dan het gemiddelde binnen de sector openbaar bestuur en veiligheid – een 7,0.

Dat blijk uit medewerkersonderzoek bij elf waterschappen, de Unie van Waterschappen en Het Waterschapshuis. Die score van 7,4 is dezelfde als bij de vorige peiling, twee jaar geleden.

Werkdruk
Er zijn echter ook verbeterpunten. Een aantal thema’s verdienen blijkens de enquête in de sector de komende jaren in elk geval aandacht: werkdruk, samenwerking en beloning. In toenemende mate geven waterschapsmedewerkers aan meer werk te hebben dan ze aankunnen. Ze moeten vaker overwerken om hun werk af te krijgen en komen door de hoeveelheid werk niet altijd aan hun pauzes toe. Met name werkdruk en beloning dienen volgens de medewerkers met prioriteit te worden verbeterd. Van Heuveln: ‘Medewerkers geven aan dat ze met meer werk zitten dan een paar jaar geleden. Dit is belangrijk omdat het veel invloed heeft op het werkplezier. Ook beloning is een thema dat speelt. Dit zit hem niet alleen in de geldelijke beloning, maar ook in de werking van het huidige belonings- en beoordelingssysteem.’

Resultaatgericht
Veel andere scores zijn wel (licht) verbeterd vergeleken met het vorige onderzoek.  Daaronder de score op resultaatgerichtheid. ‘Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen’, aldus Thera van Heuveln, consultant bij Effectory die het onderzoek begeleidde. ‘De betrokken waterschappen zijn hier twee jaar lang mee aan de slag gegaan. Het geeft veel voldoening om te zien dat de actieplannen hun vruchten hebben afgeworpen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arie (volger van het nieuws) op
Altijd leuke en goede stukjes van dhr. Bekkers.
Blijf zo doorgaan.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers