of 58952 LinkedIn

Werknemer optimistisch over kerstpakket

Drie op de vijf werknemers verwacht dat er dit jaar niet beknibbeld wordt op het kerstpakket. Na het uitbreken van de kredietcrisis, was dit minder dan de helft
2 reacties

Drie op de vijf Nederlandse werknemers verwacht dat er dit jaar niet beknibbeld wordt op het kerstpakket. Net na het uitbreken van de kredietcrisis, was dit nog minder dan de helft. Deze optimistische kijk op het eindejaarsgeschenk blijkt uit een onderzoek dat MarketResponse onlangs uitvoerde onder werkende Nederlanders.

Traditioneel kerstpakket blijft in trek

Werknemers geven nog steeds de voorkeur aan een traditioneel kerstpakket. Bij een op de vijf werknemers is de waardebon populair; voornamelijk onder vrouwen. Gemiddeld verwacht men dat werkgevers 40 euro zullen uitgeven aan een kerstpakket. Zo'n 45% vindt overigens een kerstpakket van meer dan 50 euro alleszins redelijk.

 

Driekwart

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers heeft in 2010 een kerstpakket ontvangen. In 2008 waren dit er een stuk minder: 61%. Ook de verwachting dat men helemaal geen kerstpakket zal ontvangen, daalt.

 

Kerstpakket is blijk van waardering

Het kerstpakket is volgens werknemers een traditie die zeker moet blijven. Net als voorgaande jaren wordt het door negen van de tien werknemers gezien als blijk van waardering. Een goed kerstpakket versterkt dan ook de relatie tussen werknemer en werkgever; mannen zijn hier zelfs iets gevoeliger voor.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Maar elk jaar weer zeiken dat het niks is.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!