Advertentie
carrière / Nieuws

Werken op een 'space'

Bestaande kantoorruimtes worden steeds meer getransformeerd naar zogenoemde ‘spaces’, dat zijn moderne en flexibele werkplekken. Ook wegrestaurants en hotels worden in toenemende mate veranderd in mobiele werklocaties. Ambtenaren kunnen van die ontwikkeling profiteren door in plaats van thuis, op een ‘space’ te gaan werken. Het nieuwe ‘huiswerken’ is bij verschillende jonge multinationals al een beproefd concept. 

23 juni 2017

Nu de mogelijkheid tot thuiswerken op de meeste gemeentehuizen is ingevoerd, is het dan ook voor de overheid tijd voor een nieuwe stap. Huiswerken doe je op een flexibele werkplek die comfortabeler en luxer is dan je eigen huis en kantoor. In steden als Londen en Berlijn werken veel jonge professionals in hippe kantoorconcepten met een ‘food- en coffeebar’ en een gym. Je betaalt er per uur of per dag of je neemt een abonnement.

Fun
Volgens bureau Vanson Bourne, die in opdracht van Citrix een onderzoek startte genaamd Workplace of the Future, zullen er in 2020 voor elke tien werknemers zes bureaus beschikbaar zijn. Nu zijn dat er nog 8,4. Mobiel werken gaat in Nederland zorgen voor een reductie van 27 procent van het aantal werkplekken op kantoren aldus bouwenenwonen. nl. ‘Deze mobiele werklocaties worden ook steeds meer ingericht met verschillende zones zoals de lounge en social zone maar ook met bijvoorbeeld relaxplekken, kleinschalige horeca en algemene vergaderruimtes. Zelfs sport en ‘fun’-faciliteiten worden een vast onderdeel van deze nieuwe voor iedereen toegankelijke werklocaties.’

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Edward / burger
Natuurlijk vindt een organisatie voor marktonderzoek voor de technologiesector dit allemaal prachtig. In de praktijk leidt flexwerken - ook met luxe extraatjes - tot verminderde betrokkenheid en sociale vereenzaming binnen organisaties, verschraling van zakelijk en menselijk contact, verlies aan concentratiemogelijkheden en dus kwaliteitsverlies, het verder vermengen van werk en privé en daardoor toenemende werkstress en ziekteverzuim.
Advertentie