of 59206 LinkedIn

Weer ambtenaren met hoogtevrees

De CN-tower in Toronto is met zijn 553 meter meer dan drie keer zo hoog als De Rotterdam (150 meter)
De CN-tower in Toronto is met zijn 553 meter meer dan drie keer zo hoog als De Rotterdam (150 meter)

Wolkenkrabbers en ambtenaren, het lijkt geen goede combinatie. Enkele jaren terug kregen angstige ambtenaren van de uitvoeringsdienst DUO een training om hun 24-verdiepingen tellende kantoorgebouw te bedwingen. Enkele ambtenaren hadden zich bij de bedrijfsarts gemeld met hoogte- en liftvrees. Hetzelfde probleem doet zich nu voor bij Rotterdamse gemeenteambtenaren.

150 meter hoog

Een aantal van hen gaat op cursus om van hun hoogtevrees af te komen omdat ze in een 150 meter hoog gebouw, De Rotterdam, komen te werken. Eén ambtenaar gaat ook sessies volgen om beter om te kunnen gaan met een liftfobie, of daar mogelijk helemaal vanaf te komen.
 
Herhuisvestingsplan 

De cursussen en sessies zijn allemaal onderdeel van het herhuisvestingsplan van de Rotterdamse gemeenteambtenaren. Die gaan van 32 gebouwen naar 4 gebouwen, te weten het stadhuis, het Timmerhuis, de toren aan de Librijesteeg en dus De Rotterdam.

 

Rem Koolhaas
In het laatstgenoemde gebouw van architect Rem Koolhaas op de Kop van Zuid worden 2300 werkplekken gerealiseerd voor in totaal 3200 mensen. Zij trekken daar vanaf augsutus in. Eind december moet de verhuizing achter de rug zijn en mogelijk ook de cursussen en sessies op de bank.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Die ambtenaren mogen dus wel uitkijken voor hooggeplaatste functies.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!