of 64120 LinkedIn

Waterschappen: 250 euro thuiswerkvergoeding

Medewerkers van de waterschappen krijgen een thuiswerkbudget en een thuiswerkvergoeding, geldend vanaf 1 april 2020. De afspraak wordt opgenomen in de cao waterschappen die tot 2021 loopt.

Medewerkers van de waterschappen krijgen een thuiswerkbudget en een thuiswerkvergoeding, geldend vanaf 1 april 2020. De afspraak wordt opgenomen in de cao waterschappen die tot 2021 loopt.

De thuiswerkvergoeding bedraagt 3 euro netto per volledig thuis gewerkte werkdag. Het is een tegemoetkoming voor onder meer internet en energiekosten. Elke medewerker ontvangt daarvoor in 2020 een bedrag van 250 euro netto.

 

Ergonomie

Er is daarnaast een budget van 600 euro per persoon beschikbaar voor de aanschaf van ergonomisch verantwoorde middelen, zodat ook thuiswerkplekken kunnen voldoen aan de Arbowet.

Vakbondsbestuurder Arno van Voorden van CNV Overheid is tevreden. ‘Werkgevers zijn volgens de Arbowet verantwoordelijk voor gezonde en veilige werkplekken, ook thuis. Met deze vergoedingen kunnen mensen op een prettige manier aan het werk blijven’, aldus Van Voorden.

 

Cao rijk

Eerder werd een thuiswerkvergoeding al opgenomen in het onderhandelingsakkoord voor de nieuwe cao voor rijksambtenaren. Die medewerkers kunnen een compensatie van 363 euro tegemoet zien.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Renco op
Het woordje “daarvoor” moet enkel worden vervangen door “daarnaast”
Door Renco (Medewerker Planning &control) op
Zoals Merlin het beschrijft zo staat het hier inderdaad ook. Zo is het echter niet zoals ik het heb begrepen. Dus of het staat hier verkeerd of wij hebben het verkeerd maar ik denk het eerste. De medewerkers krijgen m.i. € 250 netto en daarnaast € 3 per volledig gewerkte dag vanaf 1 april. Die € 250 is dus niet om die € 3 af te kopen maar wordt daar los van uitbetaald.
Als ik gelijk heb moet Binnenlands bestuur dit artikel wellicht aanpassen. Zo niet, moeten wij andere berekeningen gaan maken :)
Door Merlin op
Ja, mooi dat het nu toch eindelijk geregeld, is, maar.... ergens klopt er iets niet. Rekent u even mee?

"De thuiswerkvergoeding bedraagt 3 euro netto per volledig thuis gewerkte werkdag.........Elke medewerker ontvangt daarvoor in 2020 een bedrag van 250 euro."

De regeling geldt vanaf 1 april. Tussen 1 april en 31 december zijn 191 werkdagen. Feestdagen niet meegeteld. Laten we er nog eens 15 dagen vakantie af halen, en een dag of 10 waarin we tussentijds wél op kantoor zijn geweest, dan komen we op 166 dagen á 3euro=498euro.
Dan vraag ik me toch af waar die andere 248euro gebleven is?

@Spijker: de reiskosten zijn direct per 1 april al gekort. Dat was overigens toch al geen verpot, want die regelingen zijn al minstens 10 jaar niet aangepast.
Door Barend (staffunctionaris) op
Prima dat werkgevers een deel van hun besparingen doorgeven aan ambtenaren ter gedeeltelijke compensatie in de kosten.
Een algemene reiskostenregeling aanpassen? inderdaad die kunnen gewoon fiscaal afgeschaft worden. Nergens voor nodig om vuile voertuigkilometers door de fiscus te laten sponsoren. Schone lucht kun je wel belonen door een ruimhartige fietsregeling.
Door Spijker (n.v.t.) op
En ......hoe zit het nu met de aanpassing van de regelingen voor de reiskosten? Gebeurt daar ook nog iets mee?

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers