of 59329 LinkedIn

Voetbal kijken in de baas zijn tijd

Uit een poll op de website van Binnenlands Bestuur, die werd ingevuld door 182 mensen, blijkt dat ruim driekwart (76 procent) vindt dat ambtenaren die voetbal willen kijken, maar vrij moeten nemen.

Het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland is inmiddels al weer drie weken in volle gang en gaat iedere dag een stukje dichter naar de ontknoping. Voor de voetballiefhebbers is het een geluk dat de halve finales in de avonduren en de finale op een zondag worden gespeeld. Maar tot die tijd zijn er nog een hele reeks wedstrijden die onder kantoortijd vallen. 

Nederland mag dan niet meespelen, maar menig ambtenaar zou toch graag de wedstrijden willen zien van bijvoorbeeld België, Brazilië of Engeland. Vraag is of de werkgever het mogelijk moet maken om tijdens het werk bijna twee uur lang tv te kijken om maar niets van het WK te hoeven missen. De werkgever kan het zien als een vorm van teambuilding en het al dan niet collectief kijken naar de wedstrijden faciliteren. Of niet. Want een ambtenaar kan immers ook gewoon gebruik maken van zijn of haar vrije dagen om het voetbaltoernooi te volgen.

Vrij nemen
Uit een poll op de website van Binnenlands Bestuur, die werd ingevuld door 182 mensen, blijkt dat ruim driekwart (76 procent) vindt dat ambtenaren die voetbal willen kijken, maar vrij moeten nemen. Een op de tien respondenten meent dat de werkgever het mogelijk zou moeten maken om de wedstrijden tijdens kantooruren te zien, want voetbal hoort er nu eenmaal bij. Zes procent van de ambtenaren ziet het als een belangrijk middel om de teamgeest te bevorderen. En zeven procent meent dat er helemaal geen voetbal gekeken hoeft te worden deze keer. Want het Nederlands elftal speelt toch niet mee. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Harald Umert (jobcoach) op
Wat een onzin ! Als je voetbal wilt kijken neem je gewoon lekker vrij ! Als ik een tenniswedstrijd wil zien, mag dat dan ook in werktijd ?? Er zijn ook ambtenaren die niks met voetbal hebben !!