of 64204 LinkedIn

'Verklaar wijzigen ambtenarenstatus controversieel'

De centrales voor overheidspersoneel dringen er op aan dat de initiatiefwet normalisering rechtspositie ambtenaren controversieel wordt verklaard.

De Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel (SCO) roepen de Tweede Kamer op om de initiatiefwet Normalisering rechtspositie ambtenaren controversieel te verklaren.

Kostenstijging
SCO-voorzitter Ruud Kuin: 'Invoering van deze wet betekent een kostenstijging van 146 miljoen euro, zonder dat de wet ook maar iets oplevert. Nu het begrotingstekort moet worden teruggedrongen, kan dit bedrag veel beter worden besteed. Zeker omdat honderdduizenden werknemers van de overheid niet om deze wet, die alleen maar zorgt voor meer onzekerheid, hebben gevraagd.'

 

Respectloos
De centrales noemen het wetsvoorstel 'lichtzinnig en respectloos.' Volgens initiatiefnemers CDA en D66 gaat de wet alleen om een formele wijziging van de rechtspositie van ambtenaren, die geen invloed zou hebben op hun rechten en plichten. De centrales voor overheidspersoneel vinden het tegendeel waar. Zij menen dat door de initiatiefwet er grote onzekerheid ontstaat over de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren. 'In een tijd dat tienduizenden banen op het spel staan en de lonen worden bevroren, wordt tevens het ontslagrecht van ambtenaren fors verslechterd.'

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Replacement overheid privaat. op
En dat is nou net het punt. De twee niet regeringspartijen die steun gaven aan de Rijksbegroting 2013 zijn net die twee partijen die een afschaffing van de status wel zien zitten. Wellicht is er een "deal" afgesloten.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers