of 59130 LinkedIn

Van der Knaap vertrekt uit Ede

Burgemeester Cees van der Knaap uit  Ede  legt op 1 september van dit jaar zijn ambt neer. Van der Knaap is dan 66 en vindt dat het tijd is voor verjonging in het Edese stadsbestuur en voor een andere invulling van zijn leven. Dat heeft Van der Knaap vrijdag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.
1 reactie

Burgemeester Cees van der Knaap uit Ede legt op 1 september van dit jaar zijn ambt neer. Van der Knaap is dan 66 en vindt dat het tijd is voor verjonging in het Edese stadsbestuur en voor een andere invulling van zijn leven. Dat heeft Van der Knaap vrijdag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Staatssecretaris

Van der Knaap (CDA) begon zijn carrière bij de landmacht. Later stapte hij over naar vakbeweging CNV. In 1998 werd hij Kamerlid. Dat leidde in 2002 tot zijn benoeming als staatssecretaris van Defensie in het kabinet Balkenende I. Van der Knaap hield dezelfde functie in het kabinet Balkenende II en keerde in 2007 in Balkenende IV nog eens terug. In 2008 werd hij burgemeester van Ede.

 

Asielopvang

Van der Knaap heeft problemen gehad met de overlast van Marokkaanse jeugd in de wijk Veldhuizen. Hij kreeg veel kritiek omdat hij onzichtbaar was in die wijk. In 2015 betwijfelde Van der Knaap openlijk of Ede wel zeshonderd asielzoekers kon opvangen. Rond beoogde opvanglocaties, onder andere in Otterlo, braken grote rellen uit. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Roosje op
@Biels: een deel van Ede zit zonder verwarming. Ook de schuld van Van der Knaap zeker?