Advertentie
carrière / Nieuws

Van corruptie verdachte ex-burgemeester voor rechter

Voormalig burgemeester Ricardo Offermanns (VVD) van Meerssen moet op 9 september voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen op verdenking van ambtelijke corruptie of het medeplegen van schending van het ambtsgeheim. Het Openbaar Ministerie bevestigde woensdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

07 augustus 2013
Jos van Rey

In een benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond zou toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey vorig jaar informatie gelekt hebben naar Offermanns. Van Rey was adviseur van de vertrouwenscommissie rond de voordracht van de nieuwe burgemeester, waarvoor Offermanns kandidaat was. Offermanns liet woensdag in een reactie weten dat er nu helderheid komt. ,,Als ik weet waarvan ik beschuldigd word, dan kan ik me daartegen verweren'', zei hij.
 
Voorziiter VVD Limburg 

Offermanns trad vorig jaar af als burgemeester en als voorzitter van de VVD in Limburg, nadat de verdenking bekend werd. Ook Van Rey trad af, als wethouder van Roermond en als senator voor de VVD. Wanneer hij moet voorkomen, kon de woordvoerder van het landelijk parket woensdag niet zeggen. Het OM heeft naar eigen zeggen de zaak tegen Offermanns afgesplitst van het onderzoek naar Van Rey.

Op 19 oktober 2012 viel de recherche binnen in de woning van Van Rey en het stadhuis van Roermond. Op die dag werd ook Offermanns als verdachte gehoord.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P.A. Stringa / Ambtenaar
Inderdaad niet echt een intelligente opmerking van de heer "Janus". Naast de houding van de heren Van Rey en Offermans doet deze opmerking de VVD geen goed, maar ook de politiek in het algemeen niet.

"Zind eer men begint" is een mooi oud spreekwoord in deze.
Kas de Korte
En WEER een VVD-er! Ongelofelijk zeg wat een graaiers.
Kritikus / Geen Hagenees
Heel benieuwd waar Offermans van beschuldigd gaat worden. Want dat is allemaal nog steeds erg onduidelijk.

Sluit niet uit dat het OM in deze zaak een flinke zeperd gaat halen.
O. ten Hove
En nu maar hopen dat de vvd'ers Opstelten/Teeven hun discretionaire macht gebruiken om vervolging tegen te houden. Immers VVD, mannenbroeders...
Rolie Groninger / consultant
Gelul, Janus!
Jan
En weer was het een VVD-er.....
W.F.Willems / maatsch.werker
Ach, waar was het weer, in het onbetrouwbaarheidscircuit van de generaliteitslanden.
Advertentie