of 64120 LinkedIn

Vakbond wacht met reactie op looninzet VNG

Het VNG-bestuur heeft de 388 gemeenten laten weten weinig ruimte te zien voor salarisontwikkeling in de nieuwe cao voor gemeenten. De huidige cao loopt 1 mei af. De gemeenten kunnen tot 14 februari reageren op het voorstel van het VNG-bestuur. De dag erop beginnen de onderhandelingen met de vakbonden.

De grootste ambtenarenvakbond FNV wil vooralsnog niet reageren op de ‘zeer bescheiden’ loonruimte die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gemeenteambtenaren wil bieden.

Het VNG-bestuur heeft de 388 gemeenten laten weten weinig ruimte te zien voor salarisontwikkeling in de nieuwe cao voor gemeenten. De huidige cao loopt 1 mei af. De gemeenten kunnen tot 14 februari reageren op het voorstel van het VNG-bestuur. De dag erop beginnen de onderhandelingen met de vakbonden.

2,5 procent
Zolang de loonparagraaf in de arbeidsvoorwaardennota van het VNG-bestuur nog ter bespreking van de leden ligt, willen de vakbond niet reageren. Het gaat volgens FNV-onderhandelaar Bert de Haas namelijk nog niet om de vastgestelde inzet. De bond is zelf ook bezig met de bespreking van de eigen inzet met de leden. ‘Ook daar doe ik voorlopig geen uitspraken over’, laat hij weten. Wel wijst hij erop dat de arbeidsvoorwaardennota van de FNV inzet op een salarisgroei van 2,5 procent.

Weinig ruimte
Volgens de VNG is er zo weinig ruimte voor een nieuwe salarisafspraak in de nieuwe cao, omdat de stijgende pensioenpremies de werkgevers veel geld gaan kosten. Daarmee is volgens de VNG de arbeidsvoorwaardenruimte volledig benut. ‘Als er ruimte is voor een nieuwe salarisafspraak in 2017, dan is die zeer bescheiden’, zo liet het bestuur van de koepelorganisatie de gemeenten weten.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door F.A. von Geusau op
Beste Ad,
Probleem is dat, namens ons, niet daartoe gekozen of benoemd, schoothondjes van de werkgever, zoals Bert de Haas van het FNV die de onderhandelingen voeren. Het zijn die lieden die zich al jaren met hetzelfde kluitje in het riet laten sturen. Wat zullen ze trots zijn, FNV en werkgevers. Al bijna tien jaar geen enkele echte verbetering. En de sigaren uit eigen doos zullen langzamerhand ook wel op zijn. Maar toch: Plas, Glas, Was. Dat krijg je van een systematiek waarbij niet daartoe benoemde figuren, tegen een dik salaris, namens jou het schoothondje van de werkgever mogen spelen. Bert de Haas, trek uw conclusies en maak alstublieft plaats voor een echte onderhandelaar. Door u leveren we al jaren feitelijk in.
Door Ad (ambtenaar) op
Ieder jaar krijgen we van de VNG weer te horen dat er geen loonruimte aanwezig is.
Het lijkt wel of zij nog gebruik maken van een grammofoonplaat waar de naald al 10 jaar in de zelfde groef blijft hangen.

Indien we in het vervolg de loonontwikkeling van politici gaan volgen dan zijn we in een keer van al dat demotiverende gedoe af!
Door Gerben op
Zonder het jaarlijks budget dat is bestemd voor de lonen van de gemeenteambtenaren kan het bestuur een veel mindere sier maken voor hun eigen agenda. Ben zeer benieuwd hoe de financiële medewerkers binnen de gemeente van de onderhandelaar namens de VNG tegen dit soort schaamteloze praktijken aan kijken in de wetenschap van die 4,9% voor zichzelf!!
Door Bertus (Observer) op
Overigens zijn het alle colleges van B&W die zich heerlijk verschuilen achter de VNG. Dat zijn die colleges die elke nieuwjaarsborrel zeggen dat wij het zo fantaaaaaaastisch hebben gedaan en vervolgens toekijken hoe de gemeenteambtenaren met nog niet eens een fooi worden weggestuurd.
Door Ronald op
Geen loonsverhoging???? ONACCEPTABEL. Ik heb alweer minder bijgeschreven gekregen in januari. Op deze manier wordt het wel heel erg karig.
Zo ga je niet met je mensen om. Dus kom op VNG, denk eens na............
Door Spijker (gepens.) op
Vandaag even de netto-inkomsten gecheckt (gepensioneerd echtpaar AOW + plus beperkt pensioen) gaat er netto E 13,75 per maand op vooruit, waarvan E 12,52 AOW. Alleen de kosten van de ziektekostenverzekering stijgen al E 40 per maand! Dit is de zoveelste aanslag op de pensioneerden. En dan hebben we het nog niet eens over alle extra aanslagen en alle andere lasten- en belastingverhogingen.
Wanneer gaan de sprookjes van het kabinet Rutte (VVD)/Asscher (PvdA) eindelijk eens eindigen? Liever vandaag dan morgen!
Door Henk op
Peter lijkt het niet te snappen...... of zit al aan zijn zondagmiddag borrel
Door Peter op
Aangezien er door de gemeenten en de VNG niet in eerlijkheid wordt samengewerkt met de overheid hoort er helemaal geen loonsverhoging te zijn.
Door Spijker (gepens.) op
@Rutte(n). Je draait de zaken om! Het gaat hier om zaken waarvoor jezelf en je kornuiten van de ministeries van Binnenlandse Zaken (Plasterk) en van Financiën (Dijsselbloem (PvdA) en Wiebes (VVD) verantwoordelijk zijn. In 'de sprookjes' van Rutte (VVD) gelooft heel Nederland al niet meer.
Door Rutten op
De actie bereidheid is groot. Ik zou zeggen: meld je elke maandag ziek tot er een normaal salarisbod van de vng ligt. Dit is toch ook om echt ziek van te worden.!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers