of 62812 LinkedIn

Twenterand mag hoogste ambtenaar niet ontslaan

De gemeentesecretaris legde zijn taken in het voorjaar van 2020 neer, nadat bij het gemeentehuis een enveloppe was afgegeven met daarin foto's van zijn auto die regelmatig geparkeerd stond bij het huis van een vrouwelijke collega. De gemeente vermoedde dat ze een relatie hadden en liet een integriteitsbureau onderzoek doen.
5 reacties

De gemeente Twenterand mag haar gemeentesecretaris niet ontslaan. Ondanks twijfels over zijn integriteit oordeelt de rechtbank in Almelo donderdag dat er onvoldoende redenen zijn voor ontslag van de hoogste ambtenaar.

Vermeende relatie

De gemeentesecretaris legde zijn taken in het voorjaar van 2020 neer, nadat bij het gemeentehuis een enveloppe was afgegeven met daarin foto's van zijn auto die regelmatig geparkeerd stond bij het huis van een vrouwelijke collega. De gemeente vermoedde dat ze een relatie hadden en liet een integriteitsbureau onderzoek doen, ook naar de vraagtekens over het carrièreverloop van de vrouw.

Onderzoek
De gemeentesecretaris heeft niet willen meewerken aan dat onderzoek. Voor de gemeente was dat voldoende reden voor ontslag. De rechtbank oordeelt dat van de hoogste gemeenteambtenaar mag worden verlangd dat hij aan het onderzoek had meegewerkt. Maar de gemeente heeft ook steken laten vallen, vindt de kantonrechter. Zo is de man pas in een laat stadium op de hoogte gesteld van het onderzoek. Ook is de gemeente een gesprek met hem uit de weg gegaan. De kantonrechter stelt voor dat de partijen de draad nu weer oppakken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Een wilde relatie hebben in combinatie met een stijl verlopende carrière van één van de betrokkenen gaat natuurlijk niet samen. Maar dat bewijzen is andere koek. Het werken van geliefden in hetzelfde gemeentehuis vraagt overigens ook om een specifieke aanpak.
Door Call me @ (Boekhouder aan wal) op
Ik mis wat de aanleiding voor de achterdocht is/was?
Mogelijk heeft de man wilde relaties maar dat is buiten het ambtelijk bestaan, zoals in "de politiek" niet geheel ongebruikelijk.
Dat wordt pas relevant als het functioneren in het geding komt. Lijkt mij zo vooral een opgeklopt verhaal voor de publieke opinie. Wat is er bestuurlijk mis in die gemeente dat er nu jacht wordt gemaakt.
Overigens ken ik geen van beiden en wil dat graag zo houden.
Wat vindt Herman Finkers hiervan ?
Door drs. E. Nabled op
@ Janssen. Ik ben voor een overheid die saai, degelijk en betrouwbaar is en wars is van modieuze verschijnselen zoals spindoctors, dikke ego's en ronkende verklaringen. Bij deze zaak en ook bij die bijstandsmevrouw in Wijde Meren merk je dat die gemeenten net even iets meer privé informatie naar buiten brengen om de publieke opinie te beïnvloeden en dat vind ik kwalijk.
Door B.Janssen (Ambtenaar) op
@Nabled Het doet mij voorkomen dat u ook zo'n exponent bent van haat tegen alles wat overheid is, of is dat onterecht? Maar het betreft hier iets wat enerzijds puur privacy betreft en anderzijds in verzuim zijn rond de meldplicht. Fraai is het misschien niet maar moet elke "overspelige" mens daadwerkelijk hangen? In sommige landen nemen ze dat zeer serieus, maar daar woon ik gelukkig niet.
Door drs. E. Nabled op
De gemeente had dan ook camera´s en microfoons rond en in het huis van die mevrouw moeten ophangen. Dan had ie nu gehangen, dit Barbertje. Veel succes verder!