of 64707 LinkedIn

Tweeduizend ambtenaren verdienen meer dan minister

In 2007 waren er 2.002 functionarissen in de publieke en semipublieke sector die meer verdienden dan het jaarloon van een minister (169.000 euro). In 2006 ging men er nog vanuit dat het om zo’n 1100 ambtenaren ging.
6 reacties
In 2007 waren er 2.002 functionarissen in de publieke en semipublieke sector die meer verdienden dan het jaarloon van een minister (169.000 euro). In 2006 ging men er nog vanuit dat het om zo’n 1100 ambtenaren ging.

Zorg
De stijging heeft vooral te maken met de salarissen van functionarissen in de zorgsector. Deze sector is vorig jaar pas onder de werking van de Wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens (WOPT) gebracht. Het vermoeden bestaat dat de stijging van het aantal meldingen in de zorgsector vooral is veroorzaakt doordat eerst dit jaar de WOPT goed in de administratieve processen is ingebed. De zorgsector veronderstelde in eerste instantie dat de WOPT alleen betrekking had op bestuurders. Afgelopen jaar zijn de salarissen van alle functionarissen met een hoger salaris dan een minister in kaart gebracht.

 

Ontslagvergoeding
Naast de ruim tweeduizend werknemers die meer dan 169.000 euro salaris kregen, is er ook een groep die deze grens doorbrak door een ontslagvergoeding. Vorig jaar waren dat 181 mensen. In 2006 bestond die groep uit 259 werknemers bij de overheid en semipublieke sector. Het is de derde keer dat het kabinet een overzicht presenteert van werknemers die betaald worden met overheidsgeld en die meer verdienen dan een minister.

 

Lees ook:
Geen subsidie voor instellingen met topsalarissen 16.12.08
Franssen: ‘Balkenendenorm schadelijk voor overheid’ 01.10.08

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door hans (ambtenaar) op
Eens te meer blijkt dat het salaris van onze ministers tenminste moet worden verdubbeld. Daarmee creëer je de kans dat toppers uit het bedrijfsleven zich in het kabinet willen inzetten voor 's lands belang in plaats van dat wij het moeten doen met onderwijzeressen en welzijnswerkers op ministersposten. Toppers verdienen gewoon een goed salaris.
Door nel (hinderlijkvolger) op
Wat moeten we nou met zo'n lijst. Hoopt het kabinet op gewenning?
Door Etienne op
En nu?
Wat moet ik met dit cijfer? Boos worden, jaloers, afgunstig, verdrietig, opstandig?
Kom op zeg! Als dit een ongewenste situatie is, doe er dan (wettelijk) wat aan!
Door mariska van asten op
Als ze echt meer verdienen wat is er dan op tegen dat ze ook meer krijgen !!!
Door Ronald (catering) op
Nou als er volgend jaar een nieuw boekje van het grote graaien komt dan kunnen ze daar bij gepubliceerd worden of nog later wellicht in de Quote 500
Door Bert op
Waar kan ik de lijst van zakkenvullers vinden?

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers