of 59854 LinkedIn

Transitieverlof voor transgender-ambtenaren Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft geregeld dat transgenderambtenaren op betaald verlof kunnen tijdens hun geslachtstransitie. Dat schrijft wethouder Touria Meliani (personeel en organisatie, GroenLinks) aan de gemeenteraad.

De gemeente Amsterdam heeft geregeld dat transgenderambtenaren op betaald verlof kunnen tijdens hun geslachtstransitie. Dat schrijft wethouder Touria Meliani (personeel en organisatie, GroenLinks) aan de gemeenteraad.

Rolmodel

In de brief schrift Meliani dat de gemeente Amsterdam een rolmodel wil zijn voor andere organisaties en alle werknemers in staat wil stellen om hun talenten te benutten. Om de transitieperiode zowel voor werknemer als werkgever zo goed mogelijk te laten verlopen, kunnen de transgendermedewerkers verlof krijgen voor artsen- en psychologenbezoek.

 

Tijdelijke arbeidsongeschiktheidsverklaring

Net zoals bij andere operaties, kunnen gemeenteambtenaren die een geslachtsveranderingsoperatie een tijdelijke arbeidsongeschiktheidsverklaring krijgen. Met deze beslissing geeft het college uitvoering aan een voorstel van de SP, D66, GroenLinks, VVD en de Partij van de Ouderen. Eerder kwam de gemeente Amsterdam al met genderneutrale toiletten.

 

Bronnen: RTL Nieuws, het Parool

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rekenaar (medewerker) op
Het is mij een raadsel hoe de groep LHBTenz'ers zich zo op de agenda heeft kunnen plaatsen. Zonder af te doen aan de individuele drama's waar mensen mee te maken kunnen krijgen, geeft het transgender zijn geen patent op het zwaarste lijden of op het meeste recht op voorzieningen. Voor de meeste ambtenaren geldt al jaren dat ze artsenbezoek en hulpverleningsbezoek in hun eigen tijd moeten regelen. Als je mensen volwaardig wilt laten meedoen, moet hetzelfde voor iedereen gelden. In mijn ogen slaat dit allemaal volledig door en zijn er veel meer basale voorzieningen te bedenken voor mensen die het harder nodig hebben vanwege andere levensproblemen. Ik raak persoonlijk zwaar geërgerd wanneer a-seksuele personen de straat op gaan om hun rechten op te eisen. We zijn in een tijdperk aangeland waarin zelfs de biologische evidentie wordt betwist.
Misschien veroorzaakt dat wel de meeste problemen!
Door Wouter op
@Monique: Ja een organisatie slaat wel door als iemand met kanker geen verlof krijgt om naar het ziekenhuis te gaan. Beetje menselijkheid lijkt mij daar wel op zijn plaats.
Door Henk op
Ik ben transspecies: ik wil graag veranderen in een dolfijn. Ik identificeer me enorm met dit dier en er is niemand die mijn geleefde ervaring kan ontkennen. Wil gemeente Amsterdam ALSJEBLIEFT mijn werkgever worden én mijn transitie betalen? Bij voorbaat dank.

Denkt u grappig te zijn door hierop te reageren? Niet doen. Daar krijg ik stress van en voel ik mij gediscrimineerd - ongeacht wat u zegt. Check uw species-privilege en houd uw mond, stelletje MENSEN!!!!!!!!! DIE DE HELE WERELD DOMINEREN MET HUN TYRANNIE!!!!!! SPECIES JUSTICE!!!!!!!
Door Monique op
Vreemd dat transgenders wel verlof krijgen bij artsen- en psychologenbezoek. Wij krijgen voor artsenbezoek geen verlof. Slaan we niet een beetje door, transgenders wel verlof bij artsenbezoek en bijvoorbeeld ambtenaren met kanker niet als ze naar de psycholoog of ziekenhuis gaan.
Door p op
Nu nog ook voor die andere 'life events', bijvoorbeeld vader worden...