of 64277 LinkedIn

Topsalarissen Brussel vergeleken met VS

De topsalarissen in Brussel moeten worden vergeleken met soortgelijke functies in de Verenigde Staten. Volgens het CDA verdienen mensen in Europa veel meer.
13 reacties

Het CDA wil dat er een vergelijking wordt gemaakt tussen de topsalarissen in Brussel en in de Verenigde Staten. Dat meldde CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zondag. Volgens zijn partij verdienen mensen met een vergelijkbare topfunctie veel meer in Europa.

Matiging salarissen

Volgens Omtzigt zou er vanuit Nederland worden aangestuurd op matiging van de salarissen in Europa, maar is daar niets van gekomen omdat de Europese Raad geen actie ondernam. In die Raad zit ook premier Mark Rutte.

 

Redelijk niveau

Het CDA wil weten wat de regering nu ,,een redelijk niveau vindt'' voor salarissen van bijvoorbeeld de vicepresidenten van de Europese Commissie.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alex op
En als ze in de VS veel meer verdienen ? Mag het dan wel, sinds wanneer is de VS een maatstaf ?
Door Jose (Ambtenaar) op
We kunnen de salarissen en bovenal de extra vergoedingen toch gewoon aan banden leggen. Te beginnen met het bevriezen van de salarissen. Terugdringen van de vergoedingen en aftoppen van de extreme salarissen. En pensioenleeftijd....ja, ook pas met 67 jaar. Met 50 jaar met pensioen kan echt niet in deze tijd.
Hoe komt het dat wij dit als inwoners van de EU gelaten over ons heen laten gaan. Kunnen we hier met alle inwoners een actie tegen voeren? Waarom duikt de media hier niet op en blijft het stil inde tweede kamer?
Door andre (ehbo) op
Dit moet een erebaantje worden als je daar terecht komt werk je voor niets en ga je niet eider jaar je salaris verdubbelen.
Het is een schande dat ze naar Amerika kijken voor een redelijke vergoeding.
We leven in Europa waar gelukkig de graai cultuur wordt aangepakt.
Er lopen duizenden werklozen thuis die voor de helt deze baantjes willen invullen!!!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers