of 64120 LinkedIn

Topinkomens publieke sector aan banden

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel voor de topinkomens. De inkomens mogen niet meer dan 130 procent van een ministerssalaris bedragen.
3 reacties

In de (semi)publieke sector mogen met ingang van het komende jaar geen salarissen meer worden afgesproken die hoger zijn dan 130 procent van het salaris van een minister. Daarmee heeft de Eerste Kamer dinsdag ingestemd.

10 jaar werk
Het is het resultaat van 10 jaar werk door een commissie, een stoet van ministers van verschillende partijen en de Tweede Kamer. Ook komt de ontslagvergoeding op maximaal 75.000 euro en wordt een verbod ingevoerd op bonussen, winstdelingen en andere vormen van variabele beloning.

Verder aan banden
Het nieuwe kabinet wil de bezoldiging van topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector nog wel verder aan banden leggen tot een maximumbedrag gelijk aan een ministerssalaris, maar de wet die dinsdag werd aangenomen, kan daarmee niet zomaar worden aangevuld.
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bas (Logicus) op
Deze nieuwe regeling bied heel weinig omdat het enkel geld voor nieuwe afspraken en niet voor de reeds gemaakte. Om het probleem van zelfverrijking binnen de publieke sector tegen te gaan zou een belastingheffing van tenminste 100% geheven moeten worden over het deel dat de norm overschrijd. Dit toepassen voorkomt sluiting van de helft van onze musea en Nederland 3 kan blijven bestaan. Als de overschrijdingen besteed gaan worden voor handen aan het bed dan levert dat al gauw enkele duizenden normaal betaalde banen op. Maar helaas de daders zijn al vele jaren lang goede vriendjes met de verantwoordelijke politici en daardoor zal er nooit iets concreets ondernomen worden tegen dergelijke misstanden.
Door Jos Praat (Beleidsmedewerker) op
Niet wanneer ze zich voortaan via een BV, gevestigd in een belastingparadijs, laten verhuren en uitbetalen.
Moreel besef van laag allooi van die graaiers voorkom je niet met regetjes, beste Van Arum. Die zijn slechts voor de buhne.
De toenemende schimmel van wanbeloningen kun je alleen tegengaan wanneer de ondernemingen, die verantwoordelijk zijn, weer zindelijk gaan denken en kontakt leggen met de samenleving.
Door D. van Arum (adviseur) op
Zo, dus van de grootverdieners zijn we dus eindelijk af,

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers