of 61441 LinkedIn

Tilburgse wethouder wordt watergraaf

De Tilburgse wethouder Erik de Ridder (CDA) wordt de nieuwe watergraaf van Waterschap De Dommel. Naar verwachting wordt De Ridder in het voorjaar benoemd. Hij volgt Peter Glas op. De benoeming geldt voor zes jaar.

De Tilburgse wethouder Erik de Ridder (CDA) wordt de nieuwe watergraaf van Waterschap De Dommel. Naar verwachting wordt De Ridder in het voorjaar benoemd. Hij volgt Peter Glas op. De benoeming geldt voor zes jaar.

Van buiten naar binnen

Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft gisteren unaniem besloten om De Ridder aan te bevelen als nieuwe watergraaf. ‘Erik de Ridder is een verbinder die vooral samen met partners de complexe wateropgaves, waarvoor Waterschap De Dommel staat, wil oppakken. Zijn jarenlange bestuurlijke ervaring als wethouder van de gemeente Tilburg is voor hem een uitstekend vertrekpunt. Het algemeen bestuur heeft er veel vertrouwen in dat Erik de Ridder goed sturing kan geven aan de ‘van buiten naar binnen beweging’ die het waterschap wil maken’, stelt Lex Huijbers, voorzitter van de vertrouwenscommissie van het algemeen bestuur en waarnemend watergraaf in een schriftelijke verklaring.

 

Derde termijn

De veertigjarige De Ridder is sinds 2010 wethouder in Tilburg. Hij is nu bezig met zijn derde termijn, met de portefeuilles zorg, welzijn, sport, evenementen en emancipatie en integratie. Hij is tevens tweede locoburgemeester. De Ridder zit daarnaast in de VNG commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs. In zijn eerste twee periodes had hij de portefeuilles financiën, economische zaken en werk en inkomen onder zijn hoede. Van 2014 tot 2018 was hij actief in de VNG commissie Werk en Inkomen.

 

Mensen

‘Als watergraaf ga ik inhoudelijk iets anders doen. Maar als persoon blijf ik dezelfde. In mijn nieuwe baan gaat het over water en klimaat. Maar ook achter deze onderwerpen gaan mensen schuil voor wie je het doet. Mensen die moeten kunnen rekenen op schoon water en op een watersysteem dat klimaatbestendig is. Ik ga deze nieuwe stap in mijn loopbaan met volle overtuiging en groot enthousiasme tegemoet’, stelt De Ridder in een schriftelijke verklaring. De fractie van het CDA moet nu op zoek naar een wethouder die De Ridder kan opvolgen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!