of 64277 LinkedIn

Teun Meulepas is de jonge ambtenaar van het jaar

Teun Meulepas, projectleider energie bij de Provincie Noord-Brabant, is donderdag 19 januari verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017.

Teun Meulepas, projectleider energie bij de Provincie Noord-Brabant, is donderdag 19 januari verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017.

Droom
Tijdens de verkiezingsavond in de Winkel van Sinkel te Utrecht namen de laatste vier genomineerden het tegen elkaar op. Voor ruim 350 aanwezigen kregen ze uitdagingen voorgelegd en presenteerden ze zichzelf door hun droom voor de overheid te delen. De vakjury onder leiding van Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, prees Meulepas om zijn sterke persoonlijkheid, zijn lef en het feit dat hij risico durft te nemen. ‘Teun is iemand die iedereen durft te spreken, binnen en buiten Nederland. Iemand die verbinding weet te maken en die de lessen uit het ene vraagstuk weet toe te passen op een ander vraagstuk. Hij accepteert geen grenzen en daagt ze uit. Het is iemand die nieuwe wegen weet te vinden op zo’n ontwapende en onbevangen manier: daar kun je geen nee tegen zeggen.’


Publieksprijs
Naast de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt ieder jaar de publieksprijs vergeven. De afgelopen periode kon daarvoor via de website van FUTUR gestemd worden. Eveline Zeeman kreeg de meeste stemmen en sleepte deze prijs in de wacht.  Zeeman wint een opleidingscheque van de Bestuursacademie ter waarde van 5000 euro.

 

Imago
Futur organiseert 2002 de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Doel is  het imago van de ambtenaar verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door kid congo op
Teun is een apparaat, een pvda66 kloon.
Wat een ellende.
Door Teun Meulepas (Projectleider Duurzame Energie) op
@ Ine, dank je! Het was een ontzettende toffe avond!
@ Henk, bedankt voor je felicitatie en reactie!
@ Jan, bedankt voor je bijdrage, je klinkt echter wat zuur. Er zijn meer dan genoeg jongeren die bij de overheid willen werken. Er solliciteerden immers bijna duizend jongeren voor het traineeprogramma waar ik aan deelnam.
Het klopt dat de ambtenarij in Nederland te oud is, zullen we daar samen wat aan gaan doen? Enige voorwaarde voor een samenwerking is een wat positievere houding, ik merk in mijn werk tot nu toe dat het beter werkt dan zuurpruimerij. Ik hoor het graag!

@Peter, idem voor jou. Vanaf de zijlijn roepen dat iets niet goed is, is bijzonder gemakkelijk. Pak de handschoen op, pak ik de andere ;)!
Door Peter op
@jan
Het is wat cru gezegd maar je hebt helaas gelijk. Ik begeleid al twee jaar land verschillende trainees en afstudeerders. Maar niemand wil blijven. De belangrijkste argumenten die ik hoor:
- ik wil niet in een bejaarden tehuis werken
- de loopbaan en opleidingsmogelijkheden zijn te weinig
- ik krijg elders 15 tot 25% meer salaris
- ik durf niet tegen mijn vrienden te zeggen dat ik bij de gemeente week, ze lachen zich rot (imago)
Door Jan op
Elke jongere die nu nog ambtenaar wil zijn, valt onder de categorie "jongere met een beperking". Los daarvan: er zijn nog maar zo weinig jonge ambtenaren dat de concurrentie niet groot geweest kan zijn....
Door Henk op
Gefeliciteerd! Ik hoop dat de vng nu ook eens met een fatsoenlijke cao komt, zodat deze talenten niet weer gaan vertrekken.
Door Ine Lebens op
Gefeliciteerd Teun, het was een toffe avond??

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers