Advertentie
carrière / Nieuws

Spies wil loon gemeenteambtenaren alsnog bevriezen

Minister Spies van Binnenlandse Zaken wil de cao gemeenteambtenaren alsnog openbreken en de ambtenaren op de nullijn zetten.

04 mei 2012

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken vindt dat de lonen van gemeenteambtenaren alsnog bevroren moeten worden. Ze zal daar volgende week in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten formeel op aandringen.

Niet passend
Een woordvoerder van Spies bevestigt berichtgeving daarover van de NOS. Spies vindt de afgesproken loonsverhoging van 2 procent voor gemeenteambtenaren niet passen in de huidige tijd van bezuinigingen.

Spies’ opstelling is een antwoord op klachten van de politiebonden die het niet eerlijk vinden dat voor politiemensen de nullijn geldt, terwijl gemeenteambtenaren wel een loonsverhoging krijgen.

Doorheen fietsen

De vakbond AbvaKabo FNV noemt het ‘onverantwoord en gevaarlijk’ dat demissionair minister Spies ‘door de cao van gemeenteambtenaren probeert te fietsen’. ‘De cao is een afgewogen pakket aan maatregelen dat zowel werknemers als gemeenten bestand maakt tegen de economische crisis en op de lange termijn voor meer besparingen zorgt dan het invoeren van de nullijn. Als er een streep door het akkoord gehaald wordt, betekent dat een ramp voor de sector,’ stelt de bond in een reactie.

Overlegmodel om zeep
Daarbij vindt de bond dat de minister zich buiten het akkoord tussen de gemeenten en de vakbonden dient te houden. ‘De minister begeeft zich met haar oproep om de lonen van gemeenteambtenaren te bevriezen op terrein waar ze niets te zoeken heeft; de cao is een zaak van de gemeenten (VNG) en de vakbonden. Als de minister op deze manier het cao-overleg probeert te beïnvloeden, dan brengt zij eigenlijk het overlegmodel om zeep’, aldus Bert de Haas, bestuurder van Abvakabo FNV.

Lees al het nieuws over de cao gemeenteambtenaren in het dossier. 

Reacties: 48

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

pieter / wegkijker
Met alle respect voor de politie ambtenaren, maar waar waren ze toen de politie cao ruime loonsverhogingen liet zien en de gemeente het met 0 tot 0,5% moest doen.

Ik wil het dan nog niet eens hebben over het verschil tussen de eindejaarsuitkeringen.
paul / ambtenaar ter secretarie
Ik ben een van de vele gemeente-ambtenaren die met lede ogen hebben aangezien hoe de rijkscao zich in toenemende mate in positieve zin ging onderscheiden van de gemeentecao.

Hier hadden wij weinig invloed op. Ik vind het nu onthutsend om te zien dat de politie het niet eerlijk vind dat de gemeente een loonsverhoging krijgt en zij niet. Schandalig. Die dames en heren lopen ruim voor. Het akkoord tussen VNG en bonden houdt niks meer in dan dat een deel van de achterstand wordt ingelopen. Leve het sectoraal overleg.
Henk Stofberg / schrijvende
Na van Agt (bestek '81), Lubbers (-3%) en betonnen Donner (- 8% tov rijksambtenaren) kan het met Spies dus nog erger. Dat noem ik nog eens klantenbinding. Nul komma nul dossierskennis. Als ze ballen heeft, stelt ze 4% korting voor op de rijksambtenaren en + 4% erbij voor de gemeente-ambtenaren. Of anders na + 2% nog 6% achterstand in te halen. Staan we procentueel weer quitte. Anders levenslang ook een pensioenachterstand. Ik neem aan dat nu de bonden geen slappe knieën krijgen. In casu geen sprake van inhaligheid, maar van wens tot gelijkwaardige behandeling. Samen trap op en trap af ook in beloning !!!
O. ten Hove
De Pv/dA werd in de jaren 80 van verkwisting beticht. Dit was in een kabinet met het cda. Maar het vvd.cda-kabinet (Van Agt/Wiegel) liet de boel echt uit de klauwen lopen...



De Pv//dA werd van draaikonterij beschuldigd, maar Spies is echter het toonbeeld daarvan: met verve het boerkaverbod verdedigen, en nu de pvv weg is, een draai van 360 graden maken (of was het 180)... Met zo'n lijsttrekker kan het cda meteen na de verkiezingen een opheffingsvergadering houden en er zullen maar weinig treuren...



Met het aantreden van Paars, waar de vvd en d'66 (Wijers die nu Ajax kapot gaat maken) de vermaledijde privatiseringen en liberalisering inzetten, met daarna de kabinetten o.l.v. BakElllende en nu met het stripfiguur Rutte, is het alleen maar kommer en kwel.



Het wordt tijd dat er weer een linkse regering komt... en dan zonder cda want Spies heeft duidelijk laten weten wat ze wilt en hopelijk stemmen de 180.000 gemeenteambtenaren géén cda.



De crisis en het potverteren komt echt van rechts...
Pieterse
Hoe krijg je in één keer 180.000 potentiele stemmers van je afgekeerd. Juist ja. Van zo'n partijleider moet het CDA het niet hebben. Kortzichtigheid troef.
hans wieser / senior project/programmamanager
Elke keer als Spies haar mond open doet komen er domme opmerkingen uit. En dat wil partijleider van het CDA worden. Spies staat garant voor een nog groter verlies van deze partij!!! Helaas kent ze geen zelfkritiek maar ze is echt gewoon heeel dom. Als je geen partij bent, dan heb je over een overeenkomst helemaal niks te vertellen, ook niet als demissionair minister. Waar bemoeit ze zich mee? De verschillende soorten ambtenaren zijn nooit met elkaar vergeleken, dus moet je dat nu ook niet doen.

Waar zijn die duurbetaalde topambtenaren op haar ministerie die haar voor dergelijke blunders moeten behoeden eigenlijk.......
Gerard / Adviseur
Blijkbaar worden overlegakkoorden die later komen als gewenst nu ook al niet meer serieus genomen. De CAO liep tot 2011 en we hebben dus een terugwerkend akkoord bereikt waar je gewoon vanaf moet blijven ook als je minister bent maar zeker een demissionair minister
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Sinds vele jaren worden er per sector onderhandelingen gevoerd over de arbeidsvoorwaarden.De minister doet dat voor het Rijk en de VNG voor de gemeenteambtenaren.Er is een akkoord gesloten tussen de VNG en de vakbonden. Wat Spies nu wil onderschreidt het de grensen van het behoorlijk bestuur.Ik hoop van harte dat alle ambtenaren de coalitie van 5 zal afstraffen in het stemhokje in september.Als het goed in Nederland gaat lopen de ambtenaren achter bij de salarisverhogingen. Als het slecht gaat, staan zij vooraan om te bezuinigen.De staat heeft vele pensioenfondsen in goede tijden afgeroomd omdat zij boven de noodzakelijke dekkingsgraad uitkwamen.Ook het ABP heeft dat moeten ondergaan.
Wil Reuvers / juridisch medewerker
De gemeenteambtenaren lopen hopeloos achter bij de rijksambtenaren, die altijd een beter CAO-akkoord in de wacht weten te slepen.

Waar blijven we met de rechtszekerheid in dit land als een principe-akkoord met het VNG zo weer van de tafel kan worden geveegd door een slechte minister!

Er is al genoeg onrust in deze samenleving op dit moment vanwege onbetrouwbare politici.

Laten we in ieder geval ons ongenoegen over deze onbetrouwbare draaikonten minister (geen burka/wel burka, geen dubbel paspoort/wel dubbel paspoort) kenbaar maken op 12 september a.s. als er weer eens een rood puntje gezet kan worden. Het wordt tijd dat er weer congruente en juridisch betrouwbare bestuurders aan het roer komen. Dat kun je van dit soort CDA'ers niet zeggen.
Niek / jurist
Eindelijk mogen de gemeente-ambtenaren iets bijtrekken bij de rijks-CAO's en dan begint er een demissionair CDA-minister kreten te slaken over iets waar ze in feit niets mee te maken heeft.

Ik stel voor dat de arbeidsvoorwaarden van gemeente-ambtenaren per 2013 worden gelijk getrokken met die van het rijk/provincie en ook van de bestuurders. De laatste categorie heeft zich de afgelopen 15 jaar namelijk in omgekeerde richting bevoordeeld met wachtgeldregelingen die voor ambtenaren werden afgeschaft. En het CDA als middenpartij draait harder met de kont dan een 380V ventilator. Dat is altijd al zo geweest maar het vreemde is dat zij dat andere partijen altijd verweet. De gemiddelde Nederlander is de leugenachtige houding van geloofspartijen zo langzamerhand wel zat. Net als bij de katholieke kerk kun je er niet van op aan dat je kind of je pensioen er in goede handen is. Door schade en schande weten we nu beter. Het verbaast mij niets dat bij de verkiezingen het CDA onder de 10 zetels uitkomt. En dat is dan nog te danken aan de taxiservice tussen het bejaardenhuis en het stemlokaal.
Hurr / GEMEENTEambtenaar
Typisch CDA-gedrag. Terugkomen op gemaakte afspraken en Spies is daar een toonbeeld van, zoals het boerkaverbod.

Je moet wel heel dom zijn om CDA te blijven stemmen na alles wat ze ons - dus ook jou - geflikt hebben.

Een achterhaalde partij met achterbakse politici.



Misschien lukt het ze nog om mij voor het eerst aan het staken te krijgen....
Frans
Zéér terecht punt van mevrouw Spies. Ook gemeenteambtenaren, waaronder ik, moeten zich schikken naar de huidige situatie. Ik lees hier alleen maar biggeltranen terwijl sympathie met massa aan de orde zou moeten zijn. Ik hoop dat mevrouw Spies in staat is haar standpunt daadwerkelijk door te voeren.... Mijn zegen heeft zij!
Frans / ass proj leider
De nullijn is wel makkelijk besparen. Daarnaast zitten we al een poos op de nullijn. Daarnaast is 2% t.o.v. de inflatie nu niet bepaald schokkend te noemen. Als alles om ons heen een stuk duurder wordt (brandstof, zorg, btw-verhoging) lijkt het mij niet meer dan normaal dat je als werknemer deels gecompenseerd wordt. Zeker als je als overheid een goed werkgever wil zijn en goed personeel wil aantrekken.
Bond / Adviseur
Mooie nullijn is dat, de pensioenpremie is al een stuk hoger geworden, reiskosten worden straks belast. We gaan er alleen maar op achteruit.
Karman
Slechte gang van zaken. Ambtenaren krijgen er al langer weinig tot niets bij. Matiging is niet meer dan normaal, 2% is daarmee in balans. Minister Spies kan zich beter richten op zaken waar zij over gaat. Als je een sterke overheid wil houden, moet je zorgen dat je wat te bieden hebt. Op deze manier lopen er nog meer ambtenaren weg.
de Waard / werkcoach
Wat een onzalige maar ook domme actie van mevr. Spies&Co wat van weinig inzicht en wijsheid getuigd (worden we hierdoor nog geregeerd?). Dit maakt punt 1 het netto inkomen tussen werkenden en uitkeringsgerechtigden alsmaar kleiner en punt 2 de ongelijkheid groter van inkomensgroepen die ongemoeid worden gelaten. Hoe groter deze kloof hoe instabieler het land! Daarnaast alle verhogingen ook nog een huurverhoging van 2.6% terwijl de huizenprijzen dalen. Hoe kan dat?

Het is allemaal snipperwerk wat de samenlevingsdynamiek doet verlammen. Er wordt hiermee een ondergrens bereikt van de klappen die we kunnen opvangen. Jullie weten wat dan gebeurt..... dan treed een kantelpunt in werking. Voorstel als tegemoetkoming: bevriezing v.a. schaal 10 en het inkomen van mevrouw Spies natuurlijk.
Ad / leidinggevende
Een paar jaar geleden kregen de rijksambtenaren er 3,5% bij terwijl de gemeenteambtenaren er niets bij kregen. Wat zijn we slecht in geschiedenis als het uitkomt!
J.Teske / Zorgmedewerker van 87 jaar en nooit doorontwikkeld.
de eerdere CAO uit 2006 die was bedoeld als inhaalactie is na 3 jaar verbroken. Hierdoor bleef de CAO voor gemeenteambtenaren achter bij de rest van Nederland. Rijksambtenaren (inclusief politie) hebben wel een loonsverhoging (en) gekregen. Met deze CAO wordt de opgelopen achterstand niet goed gemaakt. Het is meer een doekje voor het bloeden. Om de politiebond te vriend te houden, wil mevrouw Spies nu eigenhandig het akkoord verbreken. Zou zij zijn vergeten, dat gemeente ambtenaren al vanaf 2009 geen verhoging hebben gekregen en dat de eerdere CAO al eenzijdig door de werkegver is verbroken. Of zou zij juist denken: het is al eerder gelukt een CAO te verbreken, dat gaat mij vast weer lukken. Hoe dan ook: een duidelijk negatief stemsignaal.
frans / ambtenaar
Waar was Spies toen de Rijksambtenaren dit kregen:



1. Looptijd

Deze overeenkomst heeft een looptijd van 1 januari 2007 tot en met 31 december 2010.

2. Inkomensontwikkeling

De komende jaren wordt, mede in het kader van de door het kabinet besloten vernieuwing

van de rijksdienst (zie ook paragaaf 4 van deze overeenkomst), gewerkt aan verdere

kwaliteitsverbetering. In dat verband zal veel van de rijksambtenaren worden gevraagd.

Des te groter is het belang van een passende beloning.

Mede in dat licht zijn partijen de volgende inkomensontwikkeling overeengekomen:

Verhoging nominale eindejaarsuitkering

De nominale eindejaarsuitkering 2007 van € 1100 wordt met € 100 verhoogd tot € 1200

en omgezet in een verhoging van de maandsalarissen per 1 januari 2007 met € 91,25 (12

* €91,25 = € 1095,-; daar bovenop 8% vakantie-uitkering + 1,6% % eju = € 1200,- per

jaar)

Salarisverhoging

Alle salarissen worden structureel als volgt verhoogd:

1 januari 2007: + 2,3 %

1 april 2008: + 2,0 %

1 april 2009: + 2,0 %

Verhoging procentuele eindejaarsuitkering

De procentuele eindejaarsuitkering van 1,6 % (niveau 2006) wordt als volgt verhoogd tot

een volledige 13e maand:

2007: van 1,6 % met 1,2 % naar 2,8 %

2008: van 2,8 % met 1,2 % naar 4,0 %

2009: van 4,0 % met 1,4 % naar 5,4 %

2010: van 5,4 % met 2,9 % naar 8,3 %

De bovengenoemde structurele verhogingen van het salaris en de eindejaarsuitkering zijn

pensioengevend en werken door naar reeds ingegane wachtgelden en uitkeringen.



Waar zij al 2 jr lang, bijna zonder strijd, een loonsverhoging kregen, kregen de gemeenteambtenaren voor 1,5 jr slecht 0.5% - 1%.

De Rijksambtenaren hebben na 2010 ook weer zonder strijd rond de 3% gehad en wederom kregen de gemeenteambtenaren slecht 2x 0.5% uitbetaling wat het jaar daarop structureel zou worden. Dus eerst in je eigen omgeveing kijken mevrouw Spies!!!
Helma de Jong / Beleidsmedewerker
De politiemensen hebben in 2011 wel een nieuw CAO gekregen en de gemeenteambtenaren zitten zonder CAO, deze had opnieuw moeten ingaan per 1 juni 2011, dus dit is naar mijn menig een inhaalslag van 2011.
C. Ruitenbeek / gemeenteambtenaar
Misschien is het een advies aan minister Spies om te zorgen dat zij eerst haar eigen huishoudboekje op orde brengt en zich niet met een anders inkomen bemoeit?
Jan
Bedenk wel dat de ministers de riante Rijksambtenaren-CAO volgen.... Werden de Rijksambtenaren daarom zo gepamperd ?
henk
Slechts 1 advies voor alle jongeren: nooit NOOIT gemeenteambtenaar worden.
Jan
Krijgt mijn overleden vader toch nog gelijk: vaste baan bij de gemeente geeft 1 zekerheid en wel: vaste armoede. Ik wou het nooit geloven........
jackie
Laten we als gemeenteambtenaren nu in één ding solidair zijn : op 12 september absoluut niet op dit CDA stemmen. En de rest zal de VNG als fatsoenlijk werkgever moeten regelen. Zoniet dan wordt het een hete zomer met stakingen van politie- en gemeenteambtenaren.
Luc
Een meer dan teleurstellend gebaar naar de gemeenteambtenaar die al de bezuinigingen van het Rijk moet waarmaken door de decentralisatie van Rijkstaken met een schijntje van de uitgaven die daarvoor op Rijksniveau gangbaar waren. Weinig waardering voor gemeenten(ambtenaren) die reeds een groot aantal problemen van het Rijk en oplost.!
Gerard / afdelingshoofd
Als ambtenaar zijn we eigenlijk al jaren zo'n beetje de sluitpost van de begroting.

Als je hier tegenover stelt het aantal ambtenaren nog steeds afneemt en de werkdruk nog steeds toeneemt, vind ik eerlijk gezegd niet dat we als beroepsgroep erg serieus genomen worden.
Rens Adam / informaiebeheerder
Zoals maar weer blijkt. Geen onbetrouwbaardere werkgever dan de overheid. Eenmaal afgesproken accoorden geven geen garantie voor de toekomst.

Liesbeth's pies heeft een penetrant geurtje!
D. B. Gemeenteambtenaar / gemeenteambtenaar
Of je nu gemeenteambtenaar bent of een andere functie vervult. Feit blijft dat alle bezuinigingen en inkomstenverminderingen verlies aan koopkracht betekenen. Als nu ook nog de 'baas' ons in de kou laat staan is helemaal het eind zoek....Het zou fijn zijn als wordt gekeken naar de belangen van de werknemer. Het enig dat telt momenteel is FTE schrappen en zeggen dat de resterende mankrachten, het klusje moeten klaren (dat heet: verantwoordelijkheid laag in de organisatie). Toenemende werkdruk, management dat onkundig is...zijn dingen van de dag. Al deze zaken worden uiteindelijk door de mdw op de 'vloer' opgeknapt en daar mag mi in ieder geval een redelijk salaris tegenover staan!

Annemieke Puyt
Als zij nu eens naar haarzelf kijkt en de afgelopen jaren wel steeds als ambtenaar haar loonsverhogingen heeft ontvangen dankzij de vakbonden, waarom wil ze de achterstand bij de gemeenteabtenaren dan in stand houden? Jarenlang hebben wij onvoldoende compensatie ontvangen op de inflatie. Daarbij hebben we nu ook nog te maken met een verhoogde pensioenpremie. Dit principeakkoord geld voor de afgelopen jaren. Wanneer zij dit wil terugdraaien vind ik ook dat zij als demissionair minister haar salaris dan voor een deel moet inleveren. Goed voorbeeld doet volgen?

Goed voor haar verkiezingen bij de CDA. Ik weet nu al dat er vele ambtenaren niet op haar en haar partij zullen stemmen.
De betweter / ambtenaar
Pff, ik durf te wedden dat het de minister niets had kunnen schelen op het moment dat zij er geen nadeel ondervond door de protestacties van de politie. Voor het overige is het natuurlijk een kromme redenering, op het moment dat bijvoorbeeld de politie er iets bij krijgt heb ik een minister nog nooit horen zeggen dat de gemeente ambtenaren er ook iets bij moeten krijgen omdat de tijden zo goed zijn...
hans wieser / senior project/programmamanager
Die spies is net een paar maanden minister geweest en vangt straks een kapitaal aan wachtgeld of douceert ze dat in de pot 'bezuinigingen'? Wachtgeld voor alleen maar domme kretologie over boerka's en ambtenaren. Rutte stel eens voor om als demissionair kabinet een gebaar te maken naar de bevolking en zie allemaal af van wachtgeld ipv mensen die al jaren onder de nullijn terecht zijn gekomen wederom te pakken.

Niet voor mij, maar voor mijn collega's die in de schalen 4 t/m 6 zitten ben ik voor keiharde akties tegen die dit soort waardeloze ministers. Wij kunnen ervoor zorgen dat onze akties leiden tot het eeuwig afscheid van de politiek van dat mens!!!
Watermolenaar
De minister is zeker vergeten dat gemeenteambtenaren tussen 1 april 2012 en het moment van het akkoord al op een nullijn zaten. De nieuwe cao voorziet dan wel in een loosverhoging van 2%, maar dit is eigenlijk meer een kleine compensatie voor de gestegen (zorg)premies. In de praktijk schiet je er financieel niet veel mee op.
criticus
Het staat de minister vrij om dat te doen, maar uiteindelijk gaat ze er niet over.



Verder blijft het altijd weer verbazen dat als het zo uitkomt, gemeenteambtenaren moeten aansluiten bij rijksambtenaren (nl als rijksambtenaren minder krijgen), maar dat zodra rijksambtenaren meer krijgen, gemeenteambtenaren het nakijken hebben.



Van gelijkheid was in goede tijden ook geen sprake!

(en anders zou ik dat graag alsnog achteraf met rente krijgen...)
Johan / Gemeenteambtenaar
De minister vergeet er wel even bij te vertellen dat Rijks- en ook de politieambtenaren een volledige 13e maand hebben (8,33%) en de gemeenteambtenaren nog op 6% zitten. Over solidariteit gesproken! Als we dan toch zo graag de CAO's willen gelijk schakelen, begin daar dan maar eens mee.



Maar daar horen we niemand over!!
Piet / Ambtenaar
Als die Bert de Haas nou een half jaar geleden die 2% al had gepakt, hadden we deze discussie nu niet gehad. Opnieuw bedankt bonden!
R
Natuurlijk is het discutabel dat ambtenaren een loonsverhoging krijgen, terwijl we bv. de bibliotheek zeggen dat ze moeten bezuinigen - en door onze loonsverhoging nog meer - maar rijksambtenaren hebben toch ook een loonsverhoging gekregen? Had die discussie dan in zijn algemeenheid gevoerd voor alle sectoren.
JJMoes
Wat een bestuursdaad van ene mevrouw Spies:

in burka en als vlijtige Lies.

Goedkoop scoren voor de bühne over onze rug

het CDA draait wel meer zaken terug

dat is de reden waarom ik nimmer meer de C verkies.

Ach vlijtig Liesje, draai en oordeel maar even:

probeer eerst eens naar 10 zetels te streven

Het is een klap voor de vroede vaders

nimmer stokte het bloed meer in de aders

en is Pieter Steenkamps erfenis weggegeven.
Mene Tekel
Jaap Burger zei het ooit: "Afspraken met confessionelen zijn scheten in een netje"

Mevrouw Spies blijkt een opportunist van de bovenste plank en bovendien politiek gezien nogal dom. Zij vertegenwoordigt het schamele deel van het CDA dat het verlies van dat congres maar niet kan verteren. Uit hoeken en gaten komen de verliezers om opnieuw bij te dragen aan het grote verlies van het CDA. Die vertrokken kiezers komen niet meer terug. De gemiddelde leeftijd der CDA leden is 67 jaar. Daar hebben zij ook geen reden toe want het is zichtbaar dat de oude achterkamers opnieuw worden behangen. Het CDA blijkt met het grootste gemak een akkoord te sluiten met de oppositie, waarvan de gevolgen dramatisch zullen zijn, als het gaat om bestedingsmogelijkheden en hoog oplopende kosten. Samson kon zijn weigering wel eens omgezet zien in waardering en visie. Het Boerkaverbod hoeft ook ineens niet meer. Vrouwen mogen hier ook achter een doekje worden opgesloten, wegens religie. Schandelijk! Mevrouw Spies als lijsttrekker oogst een daverende klap.
Monique
Die 2% is voor dit jaar en staat dus los van de nullijn voor 2013. De rijksambtenaren hebben in hun laatste cao meer gekregen.
frans (ambtenaar) / ambtenaar
Beste mevrouw Spies, iets roepen is heel makkelijk.

Verdiep u eerst eens in een het dossier van de CAO's van de gemeenteambtenaren. Er staat dat onze CAO is ingegaan vanaf juni vorig jaar. Als u het vorig CAO erbij had gehaaldhad u gezien dat de gemeenteambtenaren toen al 1% structureel was toegezegd en dat dit door de VNG niet was nagekomen. Als u alle CAO's van de voorgaande jaren erbij had genomen dan had u ook gezien dat tijdens de invoering van de euro de gemeenteambtenaren alleen maar hebben ingeleverd en achteruit zijn gegaan in salaris.



Als u wel wat wilt gaan doen aan het salaris van de gemeenteambtenaren, moet u eens aan de top beginnen. Bij elke fusie of reorganisatie zijn het namelijk weer de managers (vaak directeuren genoemd) die zichzelf verrijken door hun functie een andere typering te geven waardoor ze weer minimaal een schaal meer krijgen!!! De meeste ambtenaren die het hardst werken zoals de vuilnismannen, vegers etc. gaan er steeds op achteruit door o.a. het verlagen van MRI of andere toeslagen (vaak nog eens herberekend door bureau's die vriendjes zijn van managers).



Ook moet u het volk eens duidelijk maken dat er verschil is in ambtenaren!! Er zijn Rijksambtenaren, Provincieambtenaren en gemeenteambtenaren....het is wel altijd opvallend dat de gemeenteambtenaren altijd de dupe zijn en dat zij altijd moeten knokken voor dat kleine beetje meer en waar de bonden elke keer met minder akkoord gaan!!!
Piet Sjeens / Verandermanager
Mevrouw Spies,



Weet u wat het verschil is tussen een gemeente ambtenaar en de Top van Prorail in uw voorstel ?



juist ja 16% !!
Paul Coret / Adviseur
Op teletekst werd ook vrolijk meegedaan door te melden dat het voor de 2 KOMENDE jaren geldt. Enig feitenrelaas is niet meer aan de orde tegenwoordig. Het ambtenaren bashen gaat gewoon door. Ik heb het wel gehad. Als dit wordt teruggedraaid meld ik me eens een maand ziek. Nooit gedacht dat ik dit na 26 jaar diensttijd in me op zou komen. Ik kan me nog de tijden herinneren dat ik van 7 tot 8 s'avonds 3 maanden werkte om de achterstanden weg te werken en werk van een andere functie erbij deed omdat ik toevallig mijn werk goed had georganiseerd. Mijn loyaliteit begint af te nemen. Helaas, maar het is niet anders.
Paul Coret / Adviseur
correctie, moet zijn van 7 in de ochted tot 8 uur in de avond. en de zaterdagen niet te vergeten! lol
mark
mevrouw spies moet zich bemoeien met zaken waar zij iets over te zeggen heeft. De CAO voor gemeenteambtenaren is een onderwerp waar zij niets mee te maken heeft. Laat zij dat zo houden/ mevrouw spies wil stoer doen omdat zij lijsttrekker wil worden van de CDA. Dit is niets anders dan zielig gezeur.
Paco / Gemeenteambtenaar
Is dit misschien een negatief stemadvies van mevr. Spies?
Monique
@Peter

Ik heb de NOS al een boos mailtje gestuurd over de foute informatie op teletekst. Het lijkt inderdaad dat ze een hetze tegen gemeenteambtenaren steunen.
True
Genieten dit, de PVV bashers in overheidsdienst zijn nu overgeleverd aan de grillen van een CDA trien. Jullie gaan Geertje nog missen..
Advertentie