of 59250 LinkedIn

Souhail beste jonge ambtenaar van Nederland

Foto: Freek van den Bergh
Foto: Freek van den Bergh

Vier meer dan capabele jonge ambtenaren streden gisteravond in de finale van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016. Hoewel genomineerden Mark Brouwer, Jorrit Blaas en Ellen de Milliano zich kranig weerden in het Theater Aan de Schie in Schiedam, bleek Souhail Chagouani er toch met kop en schouders bovenuit te steken. De gemeenteambtenaar van Baarn mag zich een jaar lang de best jonge ambtenaar van ons land noemen.

Verrassen

‘Souhail is iemand die de hele avond spannend bleef. Iemand die steeds weet te verrassen,’ legde juryvoorzitter José Manshanden uit.’En vooral iemand die op hele verschillende niveaus verbindingen legt: rationeel, emotioneel en maatschappelijk.’

Gedragswetenschap
Souhails reactie op zijn overwinning: 'Het was een enorm spannende en leuke avond. Super gaaf om zo waardering te krijgen voor je werk. In mijn optiek zijn er duizenden ambtenaren van het jaar, maar ik vind het een eer om daar een jaar lang de stem van te mogen zijn.' In een eerder interview met Binnenlands Bestuur over zijn werk dat hij niet een typische controller is. ‘Ik zie mijn vak liever als een soort gedragswetenschap; wat voor effect heeft ons beleid op de burger? En ook de politieke context hierin vind ik erg interessant.' Ook heeft hij niet zoveel op met de uitspraak ‘Zo doen we dat altijd.’ Souhail: ‘Ik hou van flexibiliteit en niet per se van de traditionele weg.’

Ervaringsprijs 

Chaghouani volgt Dagmar Winkelhorst op, die de titel in 2015 in de wacht sleepte. De verkiezing voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door FUTUR, hét landelijke netwerk voor Jonge Ambtenaren. De winnaar wint een Ervaringsprijs van VNGi en de felbegeerde wisselbeker.

Publieksprijs voor Mark Brouwer 

Naast de hoofdprijs was er ook een publieksprijs. Die ging naar Mark Brouwer (Kapitein der Mariniers, Ministerie van Defensie). Ruim 5.000 mensen lieten hun stem horen op de website van FUTUR. De meerderheid koos voor Brouwer. De publiekswinnaar mag gebruik maken van een opleidingscheque van 5.000 euro van Bestuursacademie Nederland. Daar bovenop ontvangen alle vier de finalisten een coachingstraject met de Overheidsmanagers van het Jaar, aangeboden door de Stichting Overheidsmanager van het Jaar en Conclusion.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Adriaan op
De geschiedenis herhaalt zich. In 2007 werd ook een allochtoon gekozen tot Jonge Ambtenaar. Wassili Hatchchi, later 2e Kamerlid. Deze net opgestapte D66se kan niet eens een briefje in fatsoenlijk Nederlands schrijven. Maar ja, policor gaf 9 jaar geleden ook al de doorslag.