of 64120 LinkedIn

Snelle subsidie voor hr-oplossingen gemeenten

Omdat de coronacrisis veel impact heeft op gemeenten en enorme wendbaarheid van hen vraagt, komt A&O fonds Gemeenten met een ‘bijzondere en snelle’ subsidieregeling bij actuele hr-vragen vanwege corona. Na een snelle check wordt de subsidie tot 5000 euro zo snel mogelijk uitbetaald. 'Gemeenten moeten nu anders handelen en wij ondersteunen hen daar graag bij.'

Omdat de coronacrisis veel impact heeft op gemeenten en enorme wendbaarheid van hen vraagt, komt A&O fonds Gemeenten met een ‘bijzondere en snelle’ subsidieregeling bij actuele hr-vragen vanwege corona. Na een snelle check wordt de subsidie tot 5000 euro zo snel mogelijk uitbetaald. 'Gemeenten moeten nu anders handelen en wij ondersteunen hen daar graag bij.'

Voorschot
Is een ruimere subsidie dan 5000 euro noodzakelijk om een project te realiseren, dan moet een gemeente een reguliere subsidieaanvraag indienen, maar dan ontvangt zij de eerste 5000 euro wel als voorschot. Voor de snelle subsidieregeling mag een gemeente maximaal twee aanvragen doen. ‘Co-financiering is in dit geval niet nodig.’ Voor een mogelijk derde project kan een gemeente contact opnemen met de Subsidie Helpdesk van het A&O fonds Gemeenten.

Beargumenteren
Om voor de subsidie in aanmerking te komen is het de bedoeling om beargumenteerd in een half A4-tje aan te geven welk hr-vraagstuk vanwege de coronacrisis nú om een oplossing vraagt en ook in een half A4-tje wat je hiervoor gaat doen. Het is ook van belang om zowel interne als externe kosten die ermee gemoeid zijn te onderbouwen. Voor interne kosten kunnen gemeenten salarisstroken toevoegen. Interne uren worden via de uurloontabel vergoed.  

Projectresultaten delen
A&O fonds Gemeenten zal de projectopzet van de aanvragende gemeente en de contactgegevens van de projectleider via zijn website met andere gemeenten delen. Na afloop van het project wil het fonds ook de projectresultaten ontvangen om die via de website en andere kanalen met andere gemeenten te delen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers