of 64204 LinkedIn

Salarissen zorgbestuurders aan banden

Reageer
Bestuurders in de gezondheidszorg mogen maximaal 190.000 euro per jaar gaan verdienen. Alleen degenen die een organisatie leiden die marktgericht werkt, zouden nog meer kunnen verdienen, tot maximaal 245.000 euro.
Beloningscode
Dat is afgesproken in een beloningscode tussen de verenigingen van toezichthouders in zorginstellingen en de zorgbestuurders. Directeur Jan Aghina van de Vereniging van de Bestuurders in de Gezondheidszorg (NVZD) bevestigde woensdagochtend dat voor het maximum van 245.000 euro alleen de bestuurders van het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in aanmerking zouden komen. 'Uitgaande van 1018 bestuurders in Nederland, komen potentieel 126 bestuurders boven de Balkenende norm 2010', aldus Aghina.
Nu verdienen ruim tweehonderd bestuurders in de zorg meer dan de zogeheten Balkenendenorm van circa 170.000 euro.

Interim-bestuurders
In de code zijn ook afspraken gemaakt over de beloning voor interim-bestuurders. Die kunnen straks maximaal 332.500 euro gaan verdienen en mogen maximaal een jaar aanblijven. Dan moet de interimovereenkomst worden omgezet in een vast contract. De beloningscode wordt nog voorgelegd aan de leden van de verenigingen.
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers