Advertentie
carrière / Nieuws

Salaris artistiek leider 'nog maar' 150 euro per uur

Het salaris van artistiek leider Martijn Sanders van de organisatie voor Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018 is met 20 procent verminderd. In plaats van 1500 euro per dag verdient hij 150 euro per uur.

22 januari 2013
De omstreden beloning van artistiek leider Martijn Sanders van de organisatie voor Eindhoven Culturele Hoofdstad 2018 is gematigd. Sanders kreeg voorheen 1500 euro per dag en dat is beperkt tot 150 euro per uur. ,,Een verlaging van 20 procent'', zegt een woordvoerder maandag namens de stichting die de titel voor Eindhoven probeert binnen te halen. Sanders werkt nog steeds twee dagen per week voor de organisatie.
Ophef over dagvergoeding
Over de oude dagvergoeding ontstond vorig jaar ophef. ,,Het stichtingsbestuur heeft geluisterd naar de discussie over vergoeding in de publieke sector en vond een aanpassing in het licht hiervan op zijn plaats'', staat maandag in een verklaring.

Brabantnorm

De wijziging is ingegaan toen Sanders op 1 oktober rechtstreeks voor de opgerichte stichting ging werken. De PVV in Brabant die kritisch is over de kostbare kandidatuur van Eindhoven namens de vijf Brabantse steden heeft maandag weer vragen gesteld. De partij wil weten of de nieuwe vergoeding binnen de zogenoemde Brabantnorm is. Provinciale Staten hebben die norm (ongeveer 145.000 euro per jaar) ingesteld voor instellingen die structureel geld krijgen van de provincie.

100 miljoen voor Culturele Hoofdstad

De provincie Brabant en de vijf grote Brabantse steden hebben in totaal 100 miljoen gereserveerd voor de organisatie van Eindhoven Culturele Hoofdstad in 2018. In september wordt duidelijk of Eindhoven van de overgebleven kandidaten Maastricht en Leeuwarden wint.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Stop met deze onzin. In deze tijd onverantwoord
Flip Zolderman
Het is op zich wel een mooi voorbeeld van de mateloze arrogantie van de zakkenvullers - we doen er gewoon een klein beetje af, dan lijkt het toch alsof we aan het gemor van het domme volk tegemoet komen...

Men begrijpt in graaierskringen nog steeds niet dat we het meer dan gewoon alleen maar zat zijn. Het is nu echt genoeg geweest. Ik kan verdomme zelf maar een keer in de drie jaar een week met vakantie, en dit soort gasten kan zich daar simpelweg geen voorstelling bij maken. Geen flauwe notie hoe het grootste deel van Nederland zich moet zien te redden. Genoeg is genoeg.
J. Derckx
in navolging op de "succesvolle" Floriade in Venlo afgelopen jaar wordt ook hier weer "gewerkt" aan een succcesvol slagen om het verlies hoger te doen uitvallen dan in Venlo. Er moet tenslotte een winnaar zijn. De verliezer is de burger die er weer iets minder op zijn brood kan doen. Zo kom je ook op de kaart.
huisman / gemeente
Schrijf maar een overlegje uit in Parma, dat is toch de nieuwe brabantnorm.
henkjansen
150 euro per uur

1200 euro per dag

6000 euro per week

25.000 per maand

300.000 per jaar.

SCHANDE !!!!!!!!!!!!

True
Linkse hobby´s mogen wat kosten tegenwoordig.
Gerrit / ambtenaar
100 mijoen euro als organsatiekosten is vragen om moeilijkheden dan wel om declaraties van derden.



Een absurd bedrag voor een culturele hoofdstad.
Criticus - NL
Brabant draait door in deze (carnavals-)periode!

Paul / projectleider
ex btw neem ik aan-kwaliteit mag wat kosten, toch?
Advertentie