of 59250 LinkedIn

Rijk stopt met payrolling

Het Rijk stopt volgend jaar mei helemaal met payrolling. Dat staat in een brief van minister Stef Blok (Rijksdienst).
2 reacties

Het Rijk stopt volgend jaar mei helemaal met payrolling. Dat staat in een brief van minister Stef Blok (Rijksdienst). Bij payrolling betrekt een bedrijf personeel via een payrollonderneming en is het dus zelf eigenlijk niet de werkgever.

In dienst
Het Rijk begon vorig jaar al met de afbouw van payrolling. Een deel van de payrollwerknemers kwam al in vaste dienst. 'Bij de verdere afbouw zal het Rijk als lijn hanteren dat payrollwerknemers die structurele werkzaamheden verrichten, door het Rijk in dienst worden genomen.' Dit geldt in ieder geval voor de payrollwerknemers met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd, meldt Blok vrijdagavond aan de Tweede Kamer.

Uitzendkrachten
Het Rijk zal volgens hem niet meewerken aan constructies waarbij payrollwerknemers worden vervangen door uitzendkrachten als in feite sprake is van structurele werkzaamheden. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Maar dan ook de zelfstandige bestuursorganen afschaffen en die verkapte ambtenaren gewoon weer in dienst nemen!
Door HaBé (IC-er) op
Blok heeft een laag boter op z'n hoofd zoals de voormalige Europese boterberg. Dit besluit is een logisch gevolg van de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). De inlener van de payroll-er wordt vanaf 1 juli 2015, net als de formele werkgever, automatisch al (mede) verantwoordelijk voor de gevolgen van die WWZ. Daar komt bij, dat Blok zich de ogen uit het hoofd moet schamen, dat men structureel werk laat verrichten door een payroll medewerker. Neem die mensen toch gewoon in dienst. Met dit bericht probeert hij aan te geven hoe goed men dan wel handelt als werkgever Rijk. Bah, om van te kotsen.