of 58952 LinkedIn

Rijk heeft minder geld besteed aan mensen en spullen

De Rijksoverheid heeft in totaal 7 miljoen euro weten te bezuinigen op mensen en spullen. Het gaat om ambtenaren, dienstauto's, beveiliging en andere goederen en diensten.
4 reacties

De rijksoverheid heeft over 2012 de tering wat verder naar de nering gezet. Er werd minder gespendeerd aan menskracht en spullen. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk die minister Stef Blok (Rijksdienst) maandag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

1,7 procent minder ambtenaren

De totale uitgaven aan personeel en materieel daalden vorig jaar van 13,4 miljard euro (in 2011) naar 12,7 miljard. Zo ging het aantal rijksambtenaren met 1,7 procent omlaag naar 109.098 fte. De inkoop van goederen en diensten, zoals beveiliging, dienstauto’s en kantoorruimte, ging voor 200 miljoen euro naar beneden.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petra op
"Zo ging het aantal rijksambtenaren met 1,7 procent omlaag"

Wat een geweldig resultaat! Ik heb intussen 10% minder collega's en bij onze buurgemeenten is ook een dergelijk cijfer gerealiseerd. "Dan te bedenken dat heel veel taken bij lagere overheden zijn gelegd"....
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het Rijk bezuinigt geen stuiver: het geeft slechts minder méér uit. Dat is geen tering naar de nering zetten. Er is slechts sprake van wat ombuigingen.
Gelet op de stijgende werkloosheid snoeit het Rijk ook niet om te groeien. Kortom, er is sprake van falend beleid.
Door gemeenteambtenaar op
En hoeveel heeft het rijk meer betaald aan inkomensoverdrachten aan andere overheden en aan diensten aan het bedrijfsleven? Vermindering kosten eigen personeel is niet per definitie een bezuiniging. Meestal gaan de taken over naar andere overheden en het bedrijfsleven.
Door Luc Habets (bestuurder) op
Eindelijk komt er schot in de zaak. Het rijk zit al jaren te roepen dat ze de tering naar de nering gaan zetten. Alleen gaat het heel langzaam blijkt. Dan te bedenken dat heel veel taken bij lagere overheden zijn gelegd.