of 59082 LinkedIn

Rijk geeft minder uit aan externen

Het Rijk heeft vorig jaar, voor het eerst sinds jaren, volgens eigen zeggen minder gespendeerd aan extern personeel.
1 reactie
Het Rijk heeft vorig jaar, voor het eerst sinds jaren, volgens eigen zeggen minder gespendeerd aan extern personeel. De uitgaven voor externen bedroegen weliswaar nog dik 1 miljard euro, maar dat is wel 257 miljoen minder dan in 2009.

Zuiniger
Vooral Defensie, Financiën en de toenmalige ministeries van Justitie en Verkeer en Waterstaat deden het zuiniger aan. De cijfers staan in de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk 2010, die minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Kritiek
Er is de laatste jaren veel kritiek op het inhuren van (dure) externe krachten.

In het rapport staat dat ook de bijzondere beloningen voor topmanagers in 2010 voor het tweede opeenvolgende jaar zijn gedaald.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (...) op
Tuuuuuuurlijk, vooral dat 'volgens eigen zeggen' intrigeert.... wellicht een ideetje, een heldere scan over de gehele overheidssector, dit geeft openheid en transparantie, maar nog belangrijker, je geeft maatschappelijke verantwoording af!
En geef de externe inhuur allemaal eenzelfde boekingscode zodat in een oogopslag ook duidelijk is waarop extern is ingehuurd. Inhuur is inhuur, maakt niet uit of dit op automatisering, danwel advies op gebied van communicatie, danwel een second opinion op bestuurlijk niveau is. Ben heel erg benieuwd naar hoeveel bespaard is......