of 64277 LinkedIn

Richard de Mos wil burgemeester Den Haag worden

Richard de Mos, die vorig jaar opstapte als wethouder in Den Haag vanwege een onderzoek naar corruptie, wil nu graag burgemeester van de hofstad worden. Hij heeft woensdag zijn sollicitatiebrief verstuurd, laat hij weten.
15 reacties

Richard de Mos, die vorig jaar opstapte als wethouder in Den Haag vanwege een onderzoek naar corruptie, wil nu graag burgemeester van de hofstad worden. Hij heeft woensdag zijn sollicitatiebrief verstuurd, laat hij weten.

Wethouder

De Mos is de oprichter en leider van de grootste fractie in de Haagse gemeenteraad, de lokale partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Eerder zat hij in de Tweede Kamer voor de PVV. Na de raadsverkiezingen van 2018 werd hij wethouder, samen met partijgenoot Rachid Guernaoui.

Ambtelijke corruptie
Het Openbaar Ministerie verdenkt De Mos en Guernaoui van ambtelijke corruptie. Ze zouden bevriende ondernemers hebben geholpen met vergunningen in ruil voor donaties. Het onderzoek daarnaar loopt nog steeds.

Invallen

Vanwege het onderzoek deed de Rijksrecherche vorig jaar invallen in de werkkamers en woningen van De Mos en Guernaoui. Enkele dagen later werd hun partij uit het stadsbestuur gezet. De Mos keerde als fractievoorzitter terug in de gemeenteraad. Hij houdt vol dat hij onschuldig is. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door WJB (adviseur) op
Mijn tegenstrijdigheid ontgaat mij! Laat ik een voorbeeld geven. Een politicus en dat is Richard de Mos is een hoge boom en die vangt veel wind. We hebben talrijke voorbeelden van falende ministers en staatssecretarissen die uit zich zelf opstappen of door de Tweede Kamer worden weggestuurd. Veel van dit soort lieden wagen het gelukkig niet meer om een zelfde soort functie of hoger te ambiëren, want te veel beschadigd en/of kennelijk ongeschikt. Dit gebeurt eigenlijk altijd zonder (straf)proces. Het is een politieke en morele aangelegenheid. Zo zouden we het 'gevalletje'' De Mos ook moeten zien. Deze man heeft niets te zoeken in het lokale, de provinciale en het landelijke bestuur. Johan Remkes, de huidig waarnemend burgemeester van Den Haag is wellicht een door Ben genoemde 'uit het (sic) kaartenbak van het kartel gehaalde technocraat die amper een binding met de stad heeft', maar Remkes doet het wel zeer goed. Hulde voor hem! Beter zo'n ervaren rasbestuurder dan brekebenen als Krikke of populisten als De Mos die de moeilijk bestuurbare stad Den Haag verder in het slop hebben geduwd!
Door Rood Hesje (voormalig Hagenees) op
Binnenkort start een nieuwe reality-tv show: Napels aan de Noordzee met sterrencast, onder andere de heer R. de Mos als burgemeester. In de eerste aflevering durft hij zelfs ondanks het coronavirus, handen te schudden (mits er tijdens dat handenschudden voldoende euro's in de mouwen van zijn jasje verdwijnen)
Door Ben (jurist) op
WJB: u ben tegenstrijdig in uw reactie. Wat is het nu: onschuldig tot het tegendeel bewezen is of niets op hebben met normen en waarden. U weet (net zo min als ik) de finesse van de strafzaak gericht tegen de heer De Mos. Zullen we iedereen in Nederland een eerlijk proces gunnen? En verder hulde dat hij openlijk interesse toont en dat hij een binding heeft met en een hart voor Den Haag en een populariteit in het Haagse dat neem ik wel aan. Maar de gevestigde orde ziet natuurlijk liever een uit het kaartenbak van het kartel gehaalde technocraat die amper een binding met de stad heeft. En dat is in 2020 natuurlijk een schande.
Door WJB (adviseur) op
Kijk, die durft! Kijk, die is schaamteloos brutaal, zul je bedoelen Hans! Ik deel jouw formele mening over de 'onschuldigheid' van De Mos, maar de man heeft bewezen niets op te hebben met de normen en waarden die wij kennen in Nederland t.a.v. integriteit en open en transparant besturen en het verwerpen van cliëntelisme. Met De Mos als burgemeester van Den Haag is Nederland een stap dichterbij de status van een bananenrepubliek!
Door Hans op
Kijk, die durft en is tenminste open en transparant. Hij mag volhouden dat hij onschuldig is. Dat is en blijft hij ook, totdat het tegendeel bewezen is.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers