of 59250 LinkedIn

René Paas nieuwe Commissaris van de Koning Groningen

René Paas, voorzitter van Divosa, is voorgedragen als Commissaris van de Koning van Groningen. Hij volgt daarmee Max van den Berg op.

De opvolger van Max van den Berg is bekend. Divosa-voorzitter René Paas is voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koning van Groningen. Paas keert hiermee terug naar zijn roots. Hij studeerde in Groningen, was er raadslid (CDA) en enkele jaren wethouder.

Past goed

Provinciale Staten heeft Paas vandaag voorgedragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken. Volgens hen past René Paas goed bij de provincie en bij de Groningers en kan hij een goede invulling geven aan de eisen gesteld in de profielschets.
 
Betrokken 

Provinciale Staten zien in hem een verbinder en een zeer betrokken persoon met een warm hart voor Groningen en de Groningers. Hij weet wat er maatschappelijk en politiek speelt in de provincie en wil met alle energie die hij heeft de uitdagingen in Groningen oppakken: met en voor de Groningers

Voordracht Koning 

Op basis van de aanbeveling van de Staten zal de minister van BZK een voordracht uitbrengen aan de Koning. De nieuwe cdK zal vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd worden voor een periode van 6 jaar. De huidige CdK Max van den Berg neemt op 1 april afscheid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
@plb Er was gewoon een advertentie :)

Door Hardenberger op
Van de 12 CdK's is er 1 vrouw (Overijssel). En die is dramatisch slecht.
Door PLB op
Is er een aanneem procedure voor zulke banen? Of gebeurt dit voornamelijk achter de schermen? En als er een procedure is, waar in de wet/regels staat het beschreven?

mvg
PLB
Door petra borsboom (ambtenaar) op
Kijk ik naar motivatie voor de keuze dan zou dit bij iedere kandidaat pasen. En het valt op dat dit type benoemingen nagenoeg altijd blanke mannen van zekere leeftijd zijn. Weer peergroupeffect?