of 65101 LinkedIn

Raadslid Smits Alvarez dood in Spanje gevonden

Het Amersfoortse raadslid Ramon Smits Alvarez van de PvdA in Amersfoort is in Spanje van een brug gesprongen en overleden.
Reageer

Het Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Álvarez is maandag dood aangetroffen in een rivier in Spanje. Dat meldde de Spaanse krant La Voz de Galicia dinsdag. Hij zou van een brug zijn gesprongen in Ponte Ulla, in de buurt van Santiago de Compostella.

Gebeld met vrouw

Maandag aan het eind van de middag zou Smits Álvarez hebben gebeld met zijn vrouw in Nederland om haar te zeggen dat hij zich van het leven ging beroven. Hij belde ook de Spaanse politie om te vertellen waar hij was. Agenten konden niet meer voorkomen dat hij van een brug sprong. Na een zoekactie vonden brandweerlieden zijn lichaam 's avonds in de rivier, aldus de krant.
 
Moeder

De moeder van Smits Álvarez, van oorsprong Spaanse, had La Voz de Galicia ingelicht dat haar zoon op het punt stond om van een brug te springen in de buurt van Santiago. Het raadslid verdween donderdag 10 oktober. Die middag is 4000 euro opgenomen van de rekening van de PvdA-fractie in Amersfoort.

 
Raadsel 

Het was de politie in zowel Nederland als Spanje lange tijd een raadsel waar Smits Álvarez was gebleven. Dezelfde Spaanse krant berichtte eerder over een afscheidsbrief. De Spaanse politie heeft vruchteloos gezocht in een appartement in Vilar de Uz in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje. Ook een onderzoek van een hut nabij de plaats Carballo, waarvan bekend is dat hij er met vrienden wel kwam, leverde niets op, zo meldde de krant.
 
Burgemeester Bolsius 

De politie in Nederland beschouwde de zaak vooralsnog als een vermissing en trok onder meer 20 tips na. De suggestie dat Smits Álvarez 4000 euro van een PvdA-rekening zou hebben meegenomen, behoorde nog niet tot het onderzoek. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort zei eerder zich ,,ernstige zorgen'' te maken.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers