of 59274 LinkedIn

Raadslid in één klap miljonair

Het raadslid van Combinatie Nuenen Monique Donkers heeft de kanjer van de Postcodeloterij gewonnen van 3,6 miljoen euro.

Gekke dingen gaat ze er niet van doen, maar op de prijs van de boodschappen hoeft ze niet meer te letten, zegt raadslid Monique Donkers uit Nuenen na het winnen van de Postcodeloterij. Ze is met een prijs van 3,6 miljoen euro nu officieel miljonair.

Alleen kleine wensen
In de bewuste Nuenense straat was er onder 18 adressen zo’n 20 miljoen euro te verdelen. De lokale politica van ‘Combinatie Nuenen’ sleepte van alle winnaars het hoogste bedrag binnen. Monique Donkers is echter niet van plan veel aan haar oude leventje te veranderen. ‘Natuurlijk blijf ik gewoon raadslid,’ benadrukt ze, dat deed ik toch al nooit voor het geld. Verder heb ik ook geen grote wensen, alleen maar kleine. We gaan wel een tweede hond aanschaffen, die ga ik ophalen uit Spanje. Dat was eerder al een discussie in het gezin, maar ik vind dat ik nu wel even gek mag doen. Overigens kost die hond slechts 225 euro.’
 
Geen overstap naar VVD 

Er bestaat wel een kans dat volgend jaar de verkiezingscampagne van de tweemansfractie Combinatie Nuenen er wat gelikter uitziet. ‘We hadden trouwens al een nieuw logo laten ontwerpen, maar wie weet wat we verder nog gaan doen.’  Nu Donkers miljonair is, zou de VVD misschien een logische keus zijn om zich bij aan te sluiten maar daar voelt ze niets voor, ‘Niet dat ik me er niet thuis zou voelen, maar ik heb bewust voor de plaatselijke politiek gekozen.’

 

Boost aan economie

Of de toename van miljonairs in de Brabantse gemeente in de lokale economie merkbaar is betwijfelt ze. ‘Alles blijft hetzelfde, ook hier in Nuenen verwacht ik. We zijn hier allemaal nuchter. Ik denk dat er hooguit wat aan de huizen wordt verbeterd en dat je binnenkort wat mooiere auto’s ziet rondrijden. Maar ik denk niet dat het een boost aan de Nuenense economie geeft.’ Als het aan burgemeester Maarten Houben ligt overigens wel. Hij riep de nieuwe rijken op om vooral bij de lokale middenstand te shoppen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door E. de Bruijn (managementassistente) op
Beste Wim Duin,
Al eens bij stilgestaan dat bijstandsmoeders zo'n extra'tje direct aan de Sociale Dienst mogen terugbetalen? Dan kun je het beter aan de Voedselbank geven.
Door Wim Duin (zwoegende ambtenaar) op
Waarom moet hier over bericht worden? Er zijn wel meer miljonairs. Maar deze mevrouw heeft het geld niet echt nodig lijkt me?
Ik zou het stoer van haar vinden als ze 300 bijstandsmoeders 10.000 euro zou schenken. De rest mag ze zelf houden voor een hond ofzo. Zomaar een gedachtenspinsel......
Door henk (geldtekortkomer) op
Mevrouw Donkers,
Van harte gefeliciteerd met uw prijs !
Mocht u iets daarvan met mij willen delen, mijn banknummer verstrek ik u graag !
Door Frank op
Neem jezelf niet zo serieus Paul, een kwinkslag op zijn tijd mag best.
Door Paul H M Scheffer op
QUOTE : Nu Donkers miljonair is, zou de VVD misschien een logische keus zijn om zich bij aan te sluiten : UNQUOTE Hoe populistisch en "low level" kun je als redactie zijn ??