Advertentie
carrière / Nieuws

PVV-Statenlid Ter Haar van Gelderland vertrekt ook

Ook Statenlid Daniël ter Haar van de PVV in Gelderland doet mee aan de uittocht van PVV'ers die vinden dat Geert Wilders te ver is gegaan. Hij scandeerde na de verkiezingsuitslagen dat er minder Marokkanen moesten zijn.

24 maart 2014

Statenlid Daniël ter Haar van de PVV in Gelderland verlaat zijn partij. ,,De partijkoers van de Partij voor de Vrijheid bevindt zich naar mijn mening op een glijdende schaal. Een specifiek voorbeeld hierbij zijn de uitspraken van partijleider Geert Wilders over 'minder Marokkanen'. ,, Ik kan niet meegaan in deze ingeslagen weg'', stelt hij maandagmiddag in een verklaring.

Zetel ter beschikking

Ter Haar zat sinds 2011 in Provinciale Staten van Gelderland. Hij stelt zijn zetel ter beschikking en gaat dus niet als eenmansfractie verder. Fractieleider Marjolein Faber van de PVV in Gelderland zegt het besluit van Ter Haar te betreuren. ,,Hij was een zeer gewaardeerde collega. Maar ik respecteer zijn keuze'', zei ze in een eerste reactie tegen het ANP. De Gelderse PVV komt later maandag met een verklaring over de stand van zaken. De PVV heeft vijf zetels in Gelderland.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Statenleden hebben niet veel meer te doen dan het kiezen van de Eerste Kamer, en die plicht heeft hij vervuld. Verder jammer maar helaas, noem het natuurlijke selectie.
Willem Kamps
Dat zo'n Ter Haar en die andere afgetreden PVV'ers nu pas tot dit besluit komen... Dat geeft toch te denken. Aanvankelijk hebben ze toch als een stelletje leeghoofden achter de Grote Geblondeere Leider aangelopen en zijn ze actief geweest voor een foute partij waarvan zij niet eens lid mochten worden, laat staan een eigen mening hebben. Dat deze man weerzinwekkende ideeën erop nahoudt wisten we toch al sinds zijn afscheiding van de VVD? Dom voetvolk was het, niets meer, niets minder.
Kaas !


De Europese lijst van de PVV is weer op volle sterkte, de Staten komen later, geen haast.

.

Wildersbashers gaan het zwaar krijgen komende 10 jaar, ik verheug me op hun zinloze bijdragen.

Advertentie