Advertentie
carrière / Nieuws

Publieke sector in actie

Ambtenaren en medewerkers van sociale werkplaatsen protesteren tegen uitblijven van een cao en bezuinigingen op het ambtenarenapparaat en sociale werkplaatsen.

11 oktober 2011

Ambtenaren en medewerkers van de sociale werkplaatsen gaan in de eerste week van november actie voeren. Zij protesteren hiermee tegen het uitblijven van een cao en de bezuinigingen van het kabinet op het ambtenarenapparaat en de sociale werkplaatsen.

Regionale acties
Vakbond Abvakabo FNV houdt op 1 november een actiebijeenkomst voor rijksambtenaren in Utrecht. Hoe die er precies gaat uitzien, staat nog niet vast, aldus een woordvoerster. In sociale werkplaatsen zijn de eerste week van november regionale acties. Assen bijt op 1 november het spits af.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ww-er
Assen zet hem op.. Ik weet hoe het is om in een bijstands uitkering te moeten blijven zitten na mijn 40ste levensjaar. Ik kan U vertellen dit is niet grappig. Ook kan een UWV/ISD geen banen uit de lucht toveren helaas. Een troost voor U ik werk wel, maar als alleenstaande kom ik niet uit een uitkering , terwijl er nog 12.000 netto ter beschikking is gesteld door mijn ex-werkgever die binnen een ander gemeente nog steeds ligt voor omscholing, opleiding. . Het is mij duidelijk. Er is geen MAATWERK tussen werkgevers/ UWV/ISD en de /Werkzoekenden. Ook heerst er te veel onkunde/maatwerk binnen UWV/ISD. Na 2 jaar heb ik het systeem ook in Nederland in de gaten.. Klopt mensen in de uitkering heb je het inderdaad veel beter dan dat je wel werkt. Dit krijgen de mensen steeds meer in de gaten in Nederland die in een uitkering zitten. Alleen dit kabinet wil er helaas nog niets aan doen. Werk zal wel moeten lonen kabinet. Ik werk en ander niet, maar we krijgen allebei een uitkering. degene die niet werkt houd meer over, omdat hij/zij aanvullingen krijgt. Denk er ook maar over om te kappen met werken, want als ik niet werk houd ik dus meer over. Als Bijstander kabinet zou je mensen moeten belonen die in de bijstand vallen , maar wel werken. Dit gebeurd dus niet... Kabinet word eens wakker in dit land?
Advertentie