of 58952 LinkedIn

Proef met spuugkit gaat door bij GVB

De spuugkit is bedoeld om DNA-materiaal, afkomstig van reizigers die GVB-medewerkers bespugen, veilig te stellen. Daarvoor zijn vijftig handhavers opgeleid. De kit is in zes maanden vijf keer ingezet.
2 reacties

Vervoerbedrijf GVB in Amsterdam is tevreden over de proef met de zogenoemde spuugkit die vorig jaar is gestart samen met politie en justitie. De GVB-medewerkers staan er veelal achter en ook is de aangiftebereidheid bij het personeel omhoog gegaan. Omdat de omvang van de proef beperkt is, knoopt het GVB er nog drie maanden aan vast.

Aangifte

De spuugkit is bedoeld om DNA-materiaal, afkomstig van reizigers die GVB-medewerkers bespugen, veilig te stellen. Daarvoor zijn vijftig handhavers opgeleid. De kit is in zes maanden vijf keer ingezet. Vier keer is aangifte gedaan bij de politie. Een daarvan heeft geleid tot een match met een DNA-profiel uit de databank van het Nederlands Forensisch Instituut. De identiteit was dus zo te achterhalen. Deze verdachte moet op 12 april voor de rechter komen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul Vreeke (Directeur / eigenaar APAPS) op
Bespuugd worden is zo goor en vernederend. Ik ben benieuwd naar het vonnis van de rechter. Dit zal namelijk in hoge mate bepalend zijn voor de toekomstige aangiftebereidheid.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Zoiets heeft alleen zin, als een rechter ook serieuze sancties oplegt en niet van die lullige taakstraffen waar die asocialen zich veelal aan onttrekken. Gewoon Lik-op-stukbeleid en direct 3 weken vastzetten en laten werken dat tuig. Maar ja die wereldvreemde minister Van der Steur denkt dat er nauwelijks meer criminaliteit is en dat hij de gevangenissen wel kan sluiten.... Tijd dat hij aftreedt.