Advertentie
carrière / Nieuws

Prijs voor ‘meest positieve’ overheidsorganisatie

Wie mag zich komende week de meest positieve overheidsorganisatie van Nederland noemen? Op dinsdag 21 januari zullen we het weten, want dan is de uitreiking van de BID Positivity Award tijdens de dertiende editie van 'Big Improvement Day' in het Circustheater in Den Haag.

19 januari 2020
baan-blij---shutterstock-790043191.jpg

Wie mag zich komende week de meest positieve overheidsorganisatie van Nederland noemen? Op dinsdag 21 januari zullen we het weten, want dan is de uitreiking van de BID Positivity Award tijdens de dertiende editie van 'Big Improvement Day' in het Circustheater in Den Haag.

Gemeente Tilburg kanshebber
Volgens de organisatoren is de BID Positivity Award dit jaar in het leven geroepen om positiviteit en improvement in Nederland aandacht te geven en te boosten. Naast het bekronen van de meest positieve Nederlander en Bekende Nederlander valt dit jaar ook een overheidsorganisatie in de prijzen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de Gemeente Tilburg zijn dit jaar kanshebber.


Strikte criteria

De meest positieve overheidsorganisatie word je niet zomaar. Door strikte criteria maken alleen de beste organisaties kans op de prijs. Een van de pijlers is ‘communicatie’. Intern communicatie, zoals positief leiderschap en een goede werksfeer, maar ook externe communicatie richting bijvoorbeeld afnemers. Verder is innovatie is belangrijk: hoe speelt de organisatie in op nieuwe (technologische) ontwikkelingen en durft zij nieuwe wegen in te slaan? Is zij niet bang om af en toe fouten te maken en hiervan te leren?

Voorbeelden voor de samenleving
De drie genoemde overheidsorganisaties hebben op basis van deze criteria een nominatie in de wacht gesleept. De jury noemt hen stuk voor stuk organisaties die het afgelopen jaar ‘een unieke prestatie hebben geleverd’. Zij hebben hun dienstverlening geoptimaliseerd en zijn erin geslaagd ‘een voorbeeld te zijn voor de samenleving’.

Positieve ontwikkelingen belichten
De winnaar ontvangt de prijs uit handen van juryvoorzitter Ali B. en Mark Frequin. Big Improvement Day is in 2008 opgezet door inspirator, communicator, netwerker en initiatiefnemer Ralph van Hessen ‘vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen’. Sinds dat jaar komt de top van de overheid en het bedrijfsleven ieder jaar samen op de derde dinsdag van januari voor deze ‘meest positieve dag van het jaar’.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Martin
Propaganda en bovenal kapitaalvernietiging.
Advertentie