of 64231 LinkedIn

Politietop levert deel salaris in

Bij de vorming van de Nationale politie is afgesproken dat de topverdieners niet meer dan de balkenendenorm van ruim 187.000 euro mogen verdienen.

Vijf politiecommissarissen met een topinkomen leveren een deel van hun salaris in, schrijft het AD. Dit na een 'moreel appel' van minister Ivo Opstelten en Veiligheid en Justitie.

Vijf mensen binnen de top van de politieorganisatie verdienen nu meer dan de balkenendenorm van ruim 187.000 euro. Afgesproken is dat dit binnen de Nationale Politie, die per 1 januari start, niet meer mogelijk is. Mensen die echter al een salaris boven dit bedrag hebben, kunnen echter niet worden gedwongen dit in te leveren. Na de oproep van Opstelten bleken de topverdieners echter bereid vrijwillig van een deel van hun salaris af te zien.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door wim op
Bijzonder, dat men het percentage of het bedrag buiten de publiciteit houdt.
Het is op deze manier goed mogelijk dat deze commissarissen na de verlaging nog boven de Balenendenorm zitten.
Door Piet (burger) op
En nu de leden van het kabinet nog.
Het kabinet had aan geloofwaardigheid kunnen winnen door met 30% minder salaris genoegen te nemen.
Wat zegt u, marktwaarde van kabinetsleden?
Ze zijn maar al te blij dit baantje en bijbehorende salariëring te hebben gekregen.
Door Jakov op
De politiecommissarissen hebben indertijd goed onderhandeld. Wat is daar op tegen? Je hoort overigens niemand over de verdiensten van een aantal voetballers. De gemeenten maar garant staan voor de rente/aflossing van het stadion waarin gespeeld wordt.
Door Duiten (dief) op
Wat een kul artikel. Die lieden hebben natuurlijk helmaal niks vrijwillig gedaan. Gewoon door hun opperhoofd Bullebas stevig onder druk gezet (terecht overigens !) Geven ze nu ook nog snel terug wat ze al die jaren uit de staatsruif geplukt hebben? Nee dat is voor de platte pet niet voor ons-soort-mensen.
Nou ja, met boeven vang je boeven is het gezegde.
En nee de wedde. vergoeding, topschnabbels van VNG-snaken blijft echt wel geheim.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers