Advertentie
carrière / Nieuws

Politiebond: maat is vol, 3 procent

De politiebond ACP houdt vast aan de oorspronkelijke cao-inzet en looneis van 3 procent. Dat heeft het bondsbestuur zaterdag besloten.

21 april 2012

De politiebond ACP houdt vast aan de oorspronkelijke cao-inzet en looneis van 3 procent. Dat heeft het bondsbestuur zaterdag besloten.

Gemeentemambtenaren
Politiebonden eisten in eerste instantie 3 procent meer loon, maar waren bereid ervan af te zien af in ruil voor toezeggingen rond onder andere arbeid- en rusttijdenregelingen. Toen vrijdag bleek dat gemeenteambtenaren een principeakkoord bereikten waarin de ambtenaren tweemaal 1 procent loonsverhoging krijgen, maakte de ACP bekend het standpunt te heroverwegen.

Druk ongekend hoog
Volgens de ACP ,,kan het niet zo zijn dat politiemensen op de nullijn worden gezet, terwijl anderen loonsverhogingen kunnen afspreken. De druk van de achterban op de onderhandelaars is ongekend hoog. Voor de leden is de maat vol”, zo liet de vakbond zaterdag weten.

Ook de politiebond NPB bespreekt de kwestie.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

pieter / wegkijker
Begrijpelijke reactie, maar er wordt niet bij vermeld dat de politie een aantal jaren een leuke loonsverhoging heeft gehad waarbij de gemeente-ambtenaren met hun loonsverhoging beneden de inflatie bleven hangen.

Volgens mij lopen de gemeente-ambtenaren nu iets van hun achterstand in. Maar goed, ik zou mijn vorsprong ook willen behouden.
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
Ook deze onderhandelaars krijgen een verstandige zaak niet aanvaard door de achterban. Waar heb ik dit meer gehoord dit weekend?

Hier zal toch ook iemand "over zijn schaduw heen moeten stappen". Ook dát heb ik sinds afgelopen weekend wel honderd keer gehoord: oproepen aan anderen om "over de eigen schaduw heen te stappen". Eérst meer zon. Dan praten we verder.
Ruud
Zou Andand eens kunnen vertellen hoe die "loonsverhogingen" er uit zien? Zelf durf ik wel een opzetje te maken. In de afgelopen 10 jaar is een brigadier er €400,00 bruto op vooruitgegaan. Dat komt neer op een loonsverhoging in tien jaar van €3,33 per maand. Over welke voorsprong heb je het dan?
Hans / Teamleider gemeente
Volgens mij is er bij het vorige cao onderhandelingen van de politie best een aardige slag gemaakt m.b.t. loonsverhoging, eindejaarsuitkering etc. Dat wil niet zeggen dat ik vind dat de politie er niets bij mag krijgen. Integendeel. Maar laten we a.u.b. niet elkaar "aanvallen" op behaalde cao resultaten maar vooral elkaar wat meer gunnen. Mijn team werkt nauw samen met de politie en wij kennen elkaars werkzaamheden. En ook wij vinden dat het loon van een agent best wat meer kan worden.
Advertentie