of 59220 LinkedIn

Overheid blijft fijnste werkgever

Top-werkgevers Unilever en Google maken dit keer niet langer deel uit van de top 10. Ze staan hun plaats af aan Defensie en ABN Amro. Dat blijkt uit de recentste resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 18.649 personen uit de beroepsbevolking ondervraagd in 2017.

Het is fijn om voor de overheid te werken. En dan met name voor het rijk. Voor de tweede keer op rij is het rijk verkozen als meest populaire werkgever van Nederland. Op de tweede plaats staat Shell, gevolgd door Rabobank, de politie en KLM. Grootste daler is Philips die van een vierde plek in 2016 wegzakt naar plaats 8. 

Top-werkgevers Unilever en Google maken dit keer niet langer deel uit van de top 10. Ze staan hun plaats af aan Defensie en ABN Amro. Dat blijkt uit de recentste resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 18.649 personen uit de beroepsbevolking ondervraagd in 2017. In de top tien staan maar liefst vier overheidswerkgevers. Naast het rijk zijn dat de politie, Defensie en de Belastingdienst. Maar ook op gemeentelijk niveau mogen overheidswerkgevers zich verheugen in stijgende populariteit. Zo is de gemeente Den Haag 150 plaatsen op de ranglijst gestegen en eindigt nu op de 18e plaats. Ook Amsterdam (+15) doet het goed.

Over de populariteit van de rijksoverheid zegt Geert-Jan Waasdorp, directeur van de Intelligence Group die dit onderzoek jaarlijks uitvoert: ‘Het rijk toont opnieuw aan dat door gerichte arbeidsmarktcommunicatie, zij de harten van hun doelgroep kunnen raken en dat dit resulteert in de hoogste top-of-mind positie. Dit twee jaar op rij doen, is heel erg knap.' Volgens hem gaan bedrijven er nog te veel van uit dat hun sterke consumentennaam hen automatisch tot populaire werkgever zal maken. ‘Bedrijven die standaard op hun sterke consumentennaam vertrouwen, ervaren steeds vaker dat het verleidingsspel op de arbeidsmarkt steeds meer om de inhoud gaat.’ 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
Ik herinner mij ander onderzoek, o.a. in Intermediair gepubliceerd, waar familiebedrijven als beste werkgever(s) naar voren komen.