of 59250 LinkedIn

Oud-gedeputeerde wordt waarnemer in Haaksbergen

Vanaf 15 juni neemt Kok tijdelijk de functie over Hans Gerritsen over. Die stapte op, nadat de raad het vertrouwen in hem had opgezegd wegens zijn handelwijze na het drama met de monstertruck in september vorig jaar.
1 reactie

Oud-provinciebestuurder Gerrit Jan Kok (VVD) wordt waarnemend burgemeester in Haaksbergen. Dat heeft de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld vrijdag besloten.

Monstertruck

Vanaf 15 juni neemt Kok tijdelijk de functie over Hans Gerritsen over. Die stapte vorige maand op, nadat de raad het vertrouwen in hem had opgezegd wegens zijn handelwijze na het drama met de monstertruck in september vorig jaar. Haaksbergen gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. De fractievoorzitters in de gemeenteraad wilden echter graag snel een waarnemer, omdat de gemeente nog in tal van procedures is verwikkeld rondom de afwikkeling van het fatale truckongeluk.


Overijssel
Kok was tot april van dit jaar gedeputeerde voor openbaar vervoer en financiën in Overijssel. Toen zijn partij besloot om hem niet opnieuw voor te dragen als provinciebestuurder, stapte Kok uit Provinciale Staten. Kok was eerder burgemeester van Ommen, wethouder in Enschede en voorzitter van de VVD-Kamercentrale in Overijssel. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Leefbaar Haaksbergen heeft de macht (Rampokker) op
Das lekker. CDA en VVD waren de grootse geldverspillers in Haaksbergen, over andere zaken wil ik het niet eens hebben. Zo erg.