Advertentie
carrière / Nieuws

Ook waterschappen van de partij bij Gay Pride

Verschillende overheidsorganisaties laten zich dit jaar zien op de Amsterdamse Gay Pride. Zo varen er dit jaar voor het eerst ambtenaren en bestuurders van diverse waterschappen mee. 'Steeds meer overheden hebben zich inmiddels laten zien.'

28 juli 2015

Verschillende overheidsorganisaties laten zich dit jaar zien op de Amsterdamse Gay Pride. Zo varen er dit jaar voor het eerst ambtenaren en bestuurders van diverse waterschappen mee. 'Steeds meer overheden hebben zich inmiddels laten zien', aldus een tevreden woordvoerder van de Gay Pride.

Niet alle plekken vervuld

Het aantal boten van overheidsorganisaties blijft dit jaar steken op zes, terwijl er plek is voor acht ‘overheidsboten.' Toch is de organisatie van de Gay Pride te spreken over het enthousiasme vanuit de overheid om aandacht te besteden aan de sociale, maatschappelijke eidn juridische gelijkwaardigheid en acceptatie van homo’s, biseksuelen en lesbiennes. Het aantal organisaties dat met een boot meedoet aan de Canal Parade blijft min of meer gelijk aan andere jaren. 'Wat we wel duidelijk zien, is dat steeds meer overheidsorganisaties in ieder geval één keer mee hebben gedaan aan de Canal Parade en zo een duidelijk statement afgeven. De Nederlandsche Bank is bijvoorbeeld een zeer trouwe deelnemer, met iedere keer een spectaculaire boot. Andere clubs slaan soms een jaar over, maar ook een eenmalige deelname is een belangrijk statement', zo vertelt een woordvoerder.

Steun in de rug

Met de waterschapsambtenaren uit meerdere delen van het land is er weer een nieuwe bestuurslaag toegevoegd aan het lijstje van de Canalparade. Een van de meest historische deelnames vanuit de overheid gebeurde in 2013, toen minister Hennis-Plasschaert op een van de boten mee voer. ‘Het was de eerste keer dat een minister van Defensie meedeed. Niet al te lang geleden was het voor militairen verboden om in uniform mee te varen. Haar deelname was toen een belangrijke steun in de rug en we hopen dat meer overheden dit voorbeeld volgen.’

Tijdens de Canal Parade door de Amsterdamse grachten zijn dit jaar vanuit de overheid boten te zien van De Nederlandsche Bank, Gemeente Amsterdam, het ministerie van Defensie, het ministerie van Veiligheid en Justitie, De Politie, Stichting Sail Amsterdam en Waternet.   

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
In snap niet wat Overheidsorganisaties, buiten een enkele vertegenwoordiging van de gemeente Amsterdam of het ministerie waaronder dit onderwerp valt op de Gay Pride, hebben te zoeken. Gauw stoppen met deze geldsmijterij; het is buiten dat gewoon een privéaangelegenheid.
Peter / doet er niet toe
Schandalig dat de waterschappen het belastinggeld op deze manier in het water smijten. Verwende kutambtenaren.
Fritz
Zoals een van de voorgaande reacties al aangaf: Ik mag hopen dat dit in eigen tijd en op eigen kosten geschiedt, en dat geldt voor elke 'overheidsgerelateerde' boot. Overheden doen toch ook niet mee aan Carnavalsoptochten, Bloemencorso's of de Zwarte Cross? Er zijn, m.i., geschiktere doelen voor overheidsgelden.
de Goot
Wat een treurigheid. Een waterschap heeft niets van doen met deze parade. Maar de heersende kuddementaliteit krijgt iedere organisatie in zijn greep.
leon Hombergen / Fractievoorzitter PvdA Delfland
Er varen niet alleen ambtenaren mee, maar ook bestuurders. We varen mee op de boot van Waternet, dat ons uitgenodigd heeft. Misschien verbreden we dit initiatief volgend jaar, en doen dan meer waterschappen mee.....
Gerben
Burgers geld uit de zak kloppen, daar zijn ze bij de waterschappen goed in. En dan schaamteloos een feestje bouwen op een aangeklede boot tijdens de gayparade. Mag lijden dat het bootje zinkt en PvdA-graaier Hombergen een nat pak haalt (oh wacht, hij zal vast bijna nakend meevaren, gekleed in strakke roze zwembroek).
Frits van Vugt / Public Consulancy & voorzitter van 2 lokale rekenkamers
Waterschappen op de gay-parade? Nou hadden de waterschappen al lang bij de provincies ingelijfd moeten worden. Volstrekt onnodige overheidslaag! Maar meedoen aan de gay-parade slaat alles...... Wat heeft waterbeheer met homo-emancipatie van doen? Wordt die boot ook gedeclareerd ten laste van de publieke kas, of betalen de dames & heren dit zelf? # hetmoetnietgekkerwordenmetdeverspillendeoverheid
Joost
Homo's hebben een genetische afwijking. Daar is iedereen het over eens. Deze mensen mogen best eens in het zonnetje staan. Ze zorgen met hun voortplantgedrag ervoor dat het mensdom voort kan bestaan. Zo ook het werk van een waterschap. Dweilen met de kraan open. Echt belangrijk werk.
JJMoes
Elke deelnemer betaalt toch voor de boot waarop hij zit? Anders gewoon massaal betalingen van heffingen korten.Als bejaarde geen geld voor dringend noodzakelijk medische handelingen maar straks wel stijging van de € 16 per weekvoor het waterschap wegens de klimaatverandering? Komt ook een volgboot voor St Nicolaas?
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Prima, zolang maar in eigen tijd en op eigen kosten.
M. van der Stelt / adviseur
Het spreekwoord schoenmaker blijf bij de leest is iets wat de waterschappen niet weten. Dus opheffen die waterschappen en de taak overhevelen naar de Provincie.

Resultaat een dure bestuurslaag eruit. Berend Botje.........
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Als de gayparade aandacht wil besteden aan de sociale, maatschappelijke en juridische gelijkwaardigheid en acceptatie van homo’s, biseksuelen en lesbienne, vraag ik mij toch af waarom dan die uitspattingen op de boten nodig zijn. Er ontstaat een beeld dat juist binnen deze groep dergelijk gedrag zeer normaal is, terwijl dit juist niet zo is. De doorsnee homo houdt niet van dergelijke extravagantie. Ben benieuwd hoe de bestuurders gekleed gaan. In en string?
Niels / Ambtenaar
Is het omdat we allemaal (ook homo's) voor 70% uit water bestaan?
Advertentie