of 63908 LinkedIn

Ook ambtenaren douane moeten uniform uit

Door de huidige terreurdreiging vanuit de Islamitische Staat (IS) wordt behalve militairen nu ook douanebeambten geadviseerd niet na werktijd in uniform over straat te gaan.
5 reacties

Niet alleen militairen, maar ook douaniers wordt nu aangeraden om buiten werktijd en in het openbaar vervoer geen uniform te dragen. Reden is de verhoogde dreiging door jihadstrijders nu Nederland meedoet aan de missie tegen IS.

Ministerie Financiën

Het ministerie van Financiën, waar de douane onder valt, bevestigde het advies zaterdag. Concrete dreiging tegen douaneambtenaren is er niet.
 
In burger 

Militairen werd eerder deze week al aangeraden om voor en na hun werk in burger over straat te gaan. ,,Daar sluiten we ons bij aan. Hoewel het uniform van douaniers verschilt van dat van militairen, is dat voor sommigen moeilijk te zien'', aldus een zegsvrouw.
 
Reizigers controleren 

Overigens draagt lang niet elke douaneambtenaar een uniform. Wie bijvoorbeeld reizigers en bagage controleert op Schiphol of contact heeft met bedrijven moet dat wel, maar wie ,,achter de schermen'' werkt hoeft dat niet.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ali op
Ik ben bekeert tot het Christendom. Ik was met dat moslimgebral helemaal klaar. Een gevaarlijk geloof.
Door Linden op
Beter om mensen met uniform een wapen mee te geven om zich te verdedigen tegen deze criminelen. Ze vervolgens (mocht het tot een gevecht komen) prijzen voor hun vaderlandslievende gedrag. Nu gaan we de wereld aanpassen aan in de Middeleeuwen levende misdadigers.
Niet goed.
Door Willem op
Ik stel voor dat alle geuniformde ambtenaren voortaan een djellaba en slippers dragen en hun baard laten staan. De dames, ja u raadt het al, een burqa. Komt er nu ook een kledingpolitie?
Door Ra op
nog los van die verzonnen dreiging, wie wil er nou buiten werktijd in uniform over straat..
Door Jules Vismale op
Is het misschien een beter idee om alle militairen, douaniers, politieagenten en koninklijke lijfwachten in Nederland gewoon maar een roze tutu aan te laten trekken en op straat te laten lopen? Die terroristen zouden zich dan hier kapot om lachen als dat werkelijk gebeurd maar het is toch al decennia's bekend dat linkse politici vaak en bloedhekel hebben aan mensen in uniformen, vooral als het om militairen gaat. Of gaan die militairen soms in een blauw uniform en een rode broek over straat heen of in de bus of trein, net zoals de Fransen dat 100 jaar geleden in WO I deden? Toen konden de Duitsers hen namelijk meteen bij duizenden neermaaien omdat deze uniformen al van mijlenver waren te zien!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers